Rádce-investora.cz – nové webové stránky pro každého

Komise pro cenné papíry dnešním dnem spustila nové webové stránky, které jsou určeny pro širokou veřejnost, především pak pro začínající investory. (www.radce-investora.cz) Stránky přehledně, jasně a srozumitelně informují o kapitálovém trhu.

Cílem komise je touto cestou seznámit širokou veřejnost s možnostmi investování na kapitálovém trhu, jeho riziky, a co nejvíce občanům usnadnit jejich investiční rozhodování.

Vedle informací o investičních nástrojích, možnostech jejich použití a službách obsahují stránky varování před firmami, které poskytují své služby bez licence či jinak porušují právní předpisy. Sekce „Aktuálně z kapitálového trhu“ obsahuje články a komentáře, ve kterých se zástupci komise, profesních organizací a další odborníci vyjadřují k aktuálnímu dění na kapitálovém trhu. Dále zde najdete upozornění zahraničních regulátorů, tiskové zprávy a další publikace vydané komisí (např. Jak prodat akcie z kupónové privatizace, Jak investovat do akcií a dluhopisů, apod.). Webové stránky všechny informace předkládají ve srozumitelné formě.

K návštěvě stránek rádce-investora.cz zveme nejen začínající drobné investory, ale i mírně pokročilé, studenty a pedagogy, zaměstnance státní správy a všechny ty, kteří se jen chtějí o kapitálovém trhu něco dozvědět.

Důvodem vzniku projektu jsou cíle komise, mezi něž patří ochrana investorů, a snaha zajistit dostatečnou informační základnu a zvýšit úroveň finančního vzdělání široké veřejnosti. Stránky jsou součástí aktivit komise v oblasti dlouhodobého vzdělávání.

Současné webové stránky komise (www.sec.cz) budou s novými funkčně propojeny.

Monika Paclíková