QBE Insurance kupuje Carlife Group

[Tisková zpráva] QBE Insurance kupuje Carlife Group, vedoucího na trhu poskytování pojistných produktů pro automobilový průmysl ve střední Evropě – pojištění GAP a pojištění prodloužených záruk.

Jak již bylo dříve oznámeno Australské burze cenných papírů dne 26. listopadu 2008, skupina QBE Group, která patří mezi top 25 pojišťovacích a zajišťovacích společností na světě, nedávno dokončila koupi 100% majetkových práv společnosti Carlife Group (Carlife), čímž se stává jedním z předních poskytovatelů automobilového pojištění GAP a pojištění prodloužených záruk ve střední Evropě.

Během posledních deseti let skupina Carlife založila v České republice, na Slovensku, v Maďarsku a Polsku partnerskou síť společností poskytujících inovativní pojišťovací řešení prodejcům motorových vozidel a leasingovým společnostem, jež ročně uzavřou více než 50 tisíc pojistných smluv.

Na základě již existujícího významného podílu QBE na trhu pojištění GAP a prodloužených záruk ve střední Evropě, umožní akvizice a integrace Carlife širší přístup ke středoevropské síti prodejců motorových vozidel a stejně tak posilní tržní pozici lokálních poboček na Slovensku, Maďarsku a v České republice.

Shaqeel Hussain, manažer portfolia Product Protection v rámci QBE European Operations řekl: QBE a Carlife spolupracují od roku 2002, což logicky vyústilo v myšlenku zkombinovat zkušenosti, způsoby distribuce a zavedené značky jako jsou EuroGAP®, LeaseGAP® a AutoCheck® společnosti Carlife s informačním systémem, školeními a procesy pro rozvoj obchodu na straně společnosti QBE. Formální spojení QBE a Carlife vytváří výborný základ pro nárůst prodeje pojišťovacích produktů při celkové úspoře administrativních nákladů, a tím rozvoj konkurenčně výhodnější nabídky pro naše klienty.

Greame Rayner, Managing Director z divize Speciálních rizik dodává: Těší nás dokončení této akvizice, jelikož to znamená významný krok pro naše podnikání v oblasti pojištění GAP a prodloužených záruk. Posiluje to též odhodlání divize Speciálních rizik rozvíjet afinitní trh v Evropě, což je odvětví, ve kterém bychom se chtěli rozšiřovat. Tato akvizice přináší nové kapacity pro distribuci a zabezpečuje roční pojistné ve výši 12 mil. EUR.

Během následujících 12-ti měsíců bude probíhat změna značky Carlife na QBE. Značky produktů EuroGAP®, LeaseGAP® a AutoCheck® budou zachovány.