První Visa Business Electron na českém trhu

Nová debetní karta Visa vychází vstříc potřebám malých a středních podnikatelů
Citibank je první bankou v České republice, která tento produkt nabízí

Praha, 25. března 2003 – Citibank a.s., člen finanční skupiny Citigroup, ve spolupráci s Asociací VISA International uvádí nový produkt, který je vyvinut speciálně pro potřeby malých a středních podnikatelů v České republice – mezinárodní debetní kartu VISA Business Electron. Citibank je prvním bankovním domem v České republice, který tento produkt nabízí.

Nová karta je nabízena v rámci programu CitiBusiness a k jejím hlavním výhodám patří nouzové vydání náhradní karty nebo hotovosti v případě odcizení či ztráty, 24hodinový servis a až 25 výběrů měsíčně v tuzemsku zdarma bez ohledu na použitém bankomatu. Služby spojené s novou kartou jsou ušity na míru malým a středním podnikům a umožňují přehlednou kontrolu interních firemních výdajů.

„Majitel firmy může například pro každého ze svých zaměstnanců nastavit individuální denní, týdenní nebo měsíční limity na výběry z bankomatů a platby u obchodníku. Prostřednictvím služby CitiBusiness Direct má navíc okamžitý přehled o provedených transakcích a může spravovat své finance přes Internet v jakoukoliv denní či noční dobu,“ upřesňuje Marek Hlavica, tiskový mluvčí Citibank a.s.

Nebezpečí zneužití po krádeži se výrazně snižuje tím, že kartu typu VISA Electron nelze používat v off-line terminálech; je to neembosovaná karta určená výhradně pro elektronicky (tzv. on-line) autorizované platby.

„Karta VISA Business Electron má velký význam především pro malé a střední podnikatele, kterým pomůže flexibilně a efektivně řídit firmu,“ dodává Miloslav Kozler, manažer pro Českou a Slovenskou republiku asociace Visa International. „Citibank je prvním finančním ústavem, který českým firmám nabízí to nejmodernější, co je v současné době k dispozici v oblasti platebních řešení pro podnikatele.“

Při cestách do zahraničí může majitel karty využívat výhod, které VISA nabízí prostřednictvím svých partnerů, například slevy ve více než 7 000 hotelech na celém světě a příznivé ceny na letenky, půjčování automobilů a další služby spojené s cestováním. Poskytované slevy jsou až 40 % z běžné ceny. Podrobnější informace o všech výhodách, rezervacích letenek a hotelových pokojů najdete na internetové adrese www.visa.itptravel.net.

Společně s platební kartou klient automaticky získá cestovní a úrazové pojištění pro cesty do zahraničí s pojistným limitem 1,5 milionu Kč na léčebné výlohy a 750 000 Kč na pojištění úrazů. Poplatek za vydání karty VISA Business Electron je 500 Kč.

O asociaci Visa International
Visa je přední světový platební systém. Roční objem plateb kartami Visa dosahuje 2,4 bilionů dolarů. Karty Visa je možné použít na 30 milionech míst včetně 810 000 bankomatů ve více než 150 zemích světa. Asociace Visa hraje rozhodující úlohu při zavádění nových platebních produktů a technologií, což přináší prospěch 21 000 spolupracujícím finančním institucím i držitelům karet s vlaječkou Visa. Visa je vedoucím hráčem na poli plateb na internetu a je iniciátorem vytvoření tzv. u-commerce – možnosti platit pomocí jakéhokoli osobního komunikačního zařízení, v kteroukoli hodinu a kdekoli na světě.

Asociace Visa International spolupracuje v České republice s těmito finančními institucemi: Česká spořitelna, Komerční banka, ČSOB, Živnostenská banka, HVB Bank Czech Republic, Raiffeisenbank, ABN AMRO, eBanka a Citibank.

Internetová adresa asociace Visa: http://www.corporate.visa.com

O Citibank
Citigroup (NYSE: C) je celosvětově působící společností poskytující finanční služby více než 200 miliónům svých klientů, jakož i obchodním společnostem, vládním institucím a jiným organizacím. Ve více než stovce zemí světa poskytuje široký výběr finančních produktů a služeb, včetně retailového bankovnictví, firemního a investičního bankovnictví, pojišťovnictví, obchodu s cennými papíry a správy aktiv. Mezi významné obchodní značky, které pod sebou sdružuje, patří Citibank, CitiFinancial, Primerica, Salomon Smith Barney a Travelers. Více informací lze nalézt na internetové adrese www.citigroup.com

Citibank a.s. zahájila své působení v České republice v roce 1991. Rychle si získala vůdčí postavení na trhu v oblasti podnikového bankovnictví a postupně rozšiřovala svou nabídku produktů a služeb i na malé a středně velké firmy. Na trh retailového bankovnictví vstoupila Citibank a.s. v České republice v roce 2001 v únoru a od té doby nabízí svým klientům řadu bankovních produktů a služeb, jako jsou osobní účty, kreditní karty, osobní úvěry, možnost investování do podílových fondů a také službu privátního bankovnictví CitiGold.