První pololetí vyneslo skupinu ATLANTIK na přední pozici

ATLANTIK finanční trhy, nejúspěšnější nebankovní obchodník v zemi, boduje v tuzemsku i na zahraničních trzích se 115 miliony korun čistého zisku. Jeho sesterská společnost, ATLANTIK Asset Management, zvýšila objem aktiv svých institucionálních investorů o 145 procent.

Nejziskovějším obchodníkem na českém trhu byla v prvním pololetí roku 2007 opět společnost ATLANTIK FT. Čistý zisk společnosti přesáhl 115 miliónu korun, což představuje nárůst o 35 % oproti srovnatelnému období v loňském roce. ATLANTIK FT zároveň potvrdil pozici nejúspěšnějšího nebankovního obchodníka s cennými papíry v zemi. Na Burze cenných papíru Praha zobchodoval za prvních šest měsíců tohoto roku akcie za celkem 81 miliard korun.

Úspěšný růst očekává společnost i nadále, protože vedle pražské burzy budí stále vetší zájem klientu také zahraniční trhy. „ATLANTIK je jediná finanční skupina, která v CR nabízí přístup na jakékoliv světové trhy. A právě zájem o ne rychle roste,“ vysvětluje hlavní maklér skupiny ATLANTIK Jan Langmajer zvýšenou aktivitu investoru. Nejzajímavější jsou podle něj pro české investory v poslední době hlavně středoevropské trhy. „Na varšavské a budapešťské burze jsme zaznamenali meziroční nárůst o více než 250 %,“ dodává Jan Langmajer.

Rostoucí zájem o investování potvrzuje také příliv nových klientu. Od konce minulého roku se počet investoru zaregistrovaných u společnosti ATLANTIK FT zvýšil o 43 %, meziroční nárůst oproti prvnímu pololetí roku 2006 pak činí plných 88 %.

Sesterská společnost ATLANTIK Asset Management investiční společnost a.s. zvýšila za první pololetí letošního roku o 31 % objem aktiv svých klientu, kterým radí či přímo spravuje portfolia investičních instrumentu. U privátních investoru došlo k navýšení objemu o 18 %, u institucionálních investoru pak o 145 %. Objem těchto prostředků dosáhl ke konci měsíce června hodnoty 3,4 miliardy Kč. Ve stejném období společnost učinila významné kroky vedoucí k založení několika fondu pro kvalifikované investory, jejichž činnost bude zahájena v druhé polovině roku. Velmi slibně se rovněž rozvíjí obchodní aktivity společnosti na Slovensku, kde otevřela novou kancelář.