První evropský summit o bezpečnosti elektronických plateb hostí Visa

[Tisková zpráva] Společnost Visa Europe bude 5. října 2011 v německém Frankfurtu hostit vůbec první evropský summit o bezpečnosti elektronických plateb.

Sejdou se na něm vedoucí pracovníci členských bank Visa, představitelé obchodníků, dodavatelé technologií, zástupci orgánů činných v trestním řízení, regulátorů a státních úřadů z celé Evropy. Summit bude řešit otázky důvěry a bezpečnosti v novém světě digitálních a mobilních plateb.

Summit bude zkoumat to, jakým způsobem mobilní a digitální technologie mění způsob, jímž zákazníci komunikují a provádějí transakce. Bude se zaměřovat na rizika, které tyto nové možnosti přinášejí a také zdůrazní vůdčí úlohu společnosti Visa Europe ve snaze o to, aby platby zůstaly flexibilní a bezpečné. Konference nabídne zajímavé postřehy a informace o tom, jak udržet důvěru zákazníků, zdůrazní úlohu bezpečnosti při vývoji nových produktů a vyvážení rizik a příležitostí.

Konferenci bude hostit manažerka Visa Europe pro rizika Valerie Diasová, která k akci říká: „Toto je úžasná doba pro společnost Visa Europe. Směřujeme ke konvergenci plateb, ale zároveň jsme si vědomi rizik, které tyto nové možnosti plateb obnáší. Společnost Visa stála v posledních 50 letech za všemi významnými změnami v platebním odvětví. Konference, kterou pořádáme, nabídne pohled na to, jak chceme pokračovat v dalších padesáti letech.“

„Pro uspořádání této konference bylo na čase, protože je třeba se zamyslet nad tím, jak udržet stejnou úroveň zabezpečení pro kontaktní a mobilní karty, jaké jsme dosáhli u čipových karet s kódem PIN nebo u online plateb.“

„Summit poskytne řídícím pracovníkům z celé Evropy jedinečnou příležitost podělit se o své zkušenosti s tím, jaký dopad mají nové platby na jejich podnikání a na jejich klienty. A také zjistit, jakým způsobem Visa Europe vyvíjí nové produkty a řešení, které jim umožní těchto příležitostí využít.”

Bezpečnostní summit se bude konat ve frankfurtském hotelu Westin Inn. Podrobnější informace najdete na adrese www.visabs.com/VE­SecuritySummit