Provident v ČR, SR a v Polsku posílil o 11 %

[Tisková zpráva] Výsledky mezinárodní skupiny IPF za 1. čtvrtletí 2010

Společnosti Provident Financial v České republice, na Slovensku a v Polsku dosáhly v prvním čtvrtletí letošního roku celkového zisku ve výši 4,9 milionu liber, což znamená 11% nárůst ve srovnání se stejným obdobím v roce 2009. Zisk celé skupiny International Personal Finance, do níž tyto společnosti patří, vzrostl na 2 miliony liber. Společnost to oznámila v pravidelné zprávě pro Londýnskou burzu cenných papírů.

Pozitivní výsledky za první čtvrtletí potvrzují především celkové zlepšení ekonomické situace v těchto zemích. K nárůstu zisku přispělo i předešlé zpřísnění interních pravidel pro poskytování  půjček, díky kterým se zvýšila kvalita zákazníků. Kromě řízeného credit scoringu ovlivnilo celkový výsledek i výrazné snížení nákladů. V regionu střední Evropy (ČR, SR, Polsko) se tak v prvním čtvrtletí firmě podařilo zvýšit objem poskytnutých půjček meziročně o 9 procent. Počet zákazníků v těchto třech zemích za uplynulé čtvrtletí vzrostl o 14.000 na současných 1.16 milionu.

V České republice je členem skupiny IPF společnost Provident Financial s.r.o.