Provident Financial tradičním partnerem mezinárodního programu Ekoškola

[Tisková zpráva] Dnes byly v Senátu PČR předány 33 základním školám a víceletým gymnáziím tituly Ekoškola. V rámci mezinárodního programu stejného jména hledají čeští školáci již pátým rokem cesty, jak může jejich škola fungovat ekologičtěji. Dlouhodobým partnerem programu Ekoškola je Provident Financial.

Provident Finacial nevkládá do programu jen finanční prostředky. „Letos jsme program Ekoškola podpořili částkou 800 tisíc korun, aktivně se ale také účastníme realizace projektů na některých školách. V rámci firemního programu „ZAPojte se! aneb Zelená Akce s Providentem“ pomáhají naši zaměstnanci dětem s odbornými nebo fyzicky náročnějšími pracemi, na které je potřeba síla dospělého. Vloni se jednalo například o výsadbu stromů,“ říká Ondřej Holoubek, mluvčí společnosti Provident Financial.

Prostřednictvím mezinárodního programu Ekoškola, hledají děti možnosti úspory energie, minimalizují a třídí odpad, pečují o zeleň v okolí školy apod. Školy, které se do programu zapojí, projdou jednou za dva roky auditem, který provádí zástupci Sdružení TEREZA a nezávislí odborníci. Hodnocení podle přísných kritérií rozhodne o udělení titulu Ekoškola

Program Ekoškola v ČR koordinuje Sdružení TEREZA. Při realizaci programu poskytuje Sdružení TEREZA  školám odbornou pomoc, metodické materiály a konzultace. Podílí se tak na zavádění kvalitní environmentální výchovy do škol.