Provident Financial s.r.o. řádným členem České leasingové a finanční asociace

Česká leasingová a finanční asociace (ČLFA) včera na valné hromadě přijala společnost Provident Financial s.r.o. za řádného člena.

Do této doby byla společnost Provident Financial s.r.o. přidruženým členem ČLFA. „Představenstvo asociace přiznalo této společnosti statut řádného člena při vědomí jejího významného postavení mezi nebankovními poskytovateli spotřebitelských úvěrů. Respektovalo, že se přihlásila k poslání asociace, k plnění povinností i práv člena ČLFA i k jednání podle etického kodexu asociace. Členská schůze ČLFA při jednání o poskytnutí plného členství posuzovala, tak jako vždy při rozhodování o poskytnutí řádného členství přidruženému členovi, zda jsou aktivity Provident Financial s.r.o. v souladu s těmito postuláty. Dospěla přitom k pozitivnímu závěru,“ říká JUDr. Jiří Pulz, generální tajemník České leasingové a finanční asociace.

„Rozhodnutí ČLFA přijmout nás za řádného člena vítáme. ČLFA je významnou organizací působící v oblasti leasingu a spotřebitelských úvěrů. Věříme, že být jejím členem bude pro nás přínosem, a doufáme, že i my jako silná mezinárodní finanční skupina s britskými kořeny můžeme přispět činnosti ČLFA,“ vysvětluje David Parkinson, generální ředitel Provident Financial s.r.o. pro ČR a SR.

Česká leasingová a finanční asociace se podílí na přípravě právních předpisů souvisejících s nebankovními finančními produkty a s postavením společností poskytujících leasing, spotřebitelské úvěry, splátkové prodeje a factoring. Napomáhá svým členům i při výkladu a aplikaci platných právních předpisů. Asociace prosazuje naplňování etického kodexu jednání členských společností. Vede listinu rozhodců využitelných k rozhodování sporů z leasingových a splátkových smluv. V současné době je členem ČLFA 77 firem, které realizují kolem 97 % objemu všech tuzemských leasingových obchodů a většinu nebankovních úvěrů i prodejů na splátky pro spotřebitele.

Společnost Provident Financial s.r.o. působí již 10 let na českém trhu krátkodobých hotovostních půjček pro domácnosti. Prostřednictvím 25 poboček a 110 kontaktních míst využívalo jejích služeb k polovině roku 2007 250 000 zákazníků. Poskytuje půjčky za transparentních podmínek, půjčky bezúčelové, bez ručitele, bez skrytých poplatků a sankcí, v okamžiku uzavření smlouvy zná zákazník konečnou částku, kterou zaplatí. V České republice zajišťuje zázemí společnosti 600 zaměstnanců a na 3 300 obchodních zástupců. Výše půjčky se pohybuje od 3 000 do 50 000 s délkou splácení 27, 40 či 53 týdnů.

Provident Financial s.r.o. je součástí mezinárodní finanční skupiny International Personal Finance (IPF) se sídlem v britském Leedsu. Tato akciová společnost, kótovaná na Londýnské burze cenných papírů, vznikla v červenci 2007 oddělením dosavadní mezinárodní divize od své britské matky Provident Financial. IPF nyní působí v šesti zemích, v nichž prostřednictvím sítě 28 000 obchodních zástupců poskytuje své služby 1,9 miliónům zákazníků a zaměstnává na 5 000 lidí.