Prostřednictvím Malé podnikatelské půjčky poskytla GE Capital Bank úvěry již za 380 mil. Kč

12. prosince 2001

GE Capital Bank začala letos nabízet nový produkt určený malým a středním firmám – Malou podnikatelskou půjčku. Jde o rychlý a neúčelový úvěr. Do konce listopadu banka schválila žádosti 344 klientů o tento úvěr v celkovém objemu 380 mil. Kč.

Malá podnikatelská půjčka je neúčelový úvěr od 300 tisíc Kč do 2,5 milionů Kč. Banka tedy nijak neomezuje, na co firma peníze získané pomocí úvěru použije. Splatnost úvěru jsou až pět let.

GE Capital Bank ještě více zpřístupnila tuto půjčku pro podnikatele, když plně zareagovala na kroky ČNB a od 10. prosince snížila svoji indexovou sazbu MBR (Index Market Base Rate) o 0,5 procentního bodu na 5,4 %. Od MBR se odvíjí úročení úvěrů pro podnikatelské subjekty – tedy i úročení Malé podnikatelské půjčky.

Pro podniky je tento úvěr atraktivní nejen neúčelovostí, ale i rychlostí vyřízení. Po předání požadovaných dokumentů banka rozhodne o poskytnutí půjčky do tří pracovních dnů. Jako podklad pro poskytnutí půjčky požaduje GE Capital Bank běžné finanční výkazy a informace.

Malá podnikatelská půjčka je jištěna nemovitostí. Úvěr je poskytován ve výši 70 % tržní hodnoty nemovitosti, přičemž běžně je na českém trhu akceptováno jištění úvěru ve výši 50 % ceny nemovitosti. Banka zprostředkuje žadateli o úvěr odhad nemovitosti do pěti dnů u České komory odhadců.

Klienti mohou získat informace o Malé podnikatelské půjčce na internetové adrese www.gecb.cz, nebo na obchodních místech GE Capital Bank.