Prosincové rozptýlení připravilo Letiště Praha pro malé i velké milovníky letectví

Vánoční atmosféru na Letišti Praha si užijí účastníci řady řádných i mimořádných exkurzí, které jsou připraveny i na dny vánočních svátků a na konec letošního roku.

Velký zájem rodičů s dětmi každoročně vyvolávají mimořádné prosincové prohlídky Letiště Praha. Zejména stylový program s Mikulášem a čerty, kteří zde na návštěvníky čekají, měl v loňském roce obrovský úspěch. Zájemci si proto letos velmi brzy rezervovali sobotní termín 6. 12., který je v tuto chvíli již zcela zaplněn. Pro „opozdilce“ se stejná mikulášská akce koná také v neděli 7. 12. 2008.

Nevšední podvečerní zážitky ze zářícího letiště doplněného světelnými konturami přistávací dráhy a světélkujícími letadly čekají na návštěvníky v sobotu 13. 12. na sv. Lucii, kdy se účastníci vydají na putování po letišti v 17 hodin. Před Štědrým dnem je možné absolvovat výlet po plochách letiště také 21.12. v 10 a ve 14 hodin, 22.12. pak od 16 hodin čeká nejen na děti prázdninovou procházka.

Od vánočního hodování si mohou zájemci odskočit na „Štěpánskou“ návštěvu letiště v pátek 26. 12. v 10 nebo ve 14 hodin. Kdo tyto termíny nestihne může ještě do konce roku využít další nabídky v neděli 28. 12. od 10 a 14 hodin, 29.12. v 15 hodin a 30.12. v 10 hodin.

Tyto mimořádné termíny doplňují kalendář pravidelných prohlídek, které probíhají celoročně. V jejich průběhu si mohu zájemci všech věkových kategorií dosyta vychutnat atmosféru dálek a cestování. Tzv. individuální exkurze vítají jako tip na nedělní výlety zejména rodiny s dětmi z celé České republiky, ve všední dny letištěm procházejí hlavně zájemci důchodového věku a maminky s malými děti. Velký zájem je také o skupinové exkurze, které absolvují hlavně školy, a to od mateřských škol až po univerzity. Možnost samostatné návštěvy mají i mladší fandové, kteří se od 10 let mohou prohlídky účastnit bez doprovodu.

Co také čeká na účastníky prohlídek Letiště Praha?

Návštěva nejmodernější stanice Záchranné a požární služby v České republice s řadou unikátních vozů a hasicí techniky. Po skončení exkurze mohou zájemci obohatit své zážitky procházkou výstavou moderního umění AERONÁLE 2008. Do konce prosince je k vidění na sedmdesát děl 26 českých umělců. Vědomosti z leteckého provozu pak mohou doplnit v letištním muzeu, kde je kromě dobových dokumentů připravena také kopie historického letadla Avia BH 25, do kterého se mohou také posadit a představit si pocity tehdejších pasažérů. Při individuálních exkurzích si mohou zájemci zakoupit turistickou známku č. 1607– Letiště Praha, jejíž cena je 25 Kč.

Obsah a termíny jednotlivých exkurzí, přihláškový formulář a ceník najdou zájemci o exkurzi na Letišti Praha na internetové stránce: www.prg.aero

O Letišti Praha:

V roce 2007 odbavilo téměř 12,5 milionů cestujících, v letošním roce se očekává překročení hranice 13 milionů pasažérů odbavených během jediného roku. Na Letišti Praha mají cestující v aktuální zimní letové sezóně k dispozici nabídku 42 leteckých společností spojujících Prahu přímou linkou se 103 destinacemi po celém světě. Správa Letiště Praha, s. p., je ve vlastnictví státu České republiky a je provozovatelem civilního mezinárodního Letiště Praha. Zřizovatelem provozovatele civilního mezinárodního letiště je Ministerstvo dopravy České republiky.