PROFI CREDIT Czech, a.s. vykázal za rok 2007 zisk ve výši 262 mil. Kč

Společnost PROFI CREDIT Czech, a.s. hospodařila v loňském roce se ziskem ve výši 262 mil. Kč před zdaněním. Dosažená hodnota zisku představuje nárůst ve výši 28 % ve srovnání s rokem 2006. Tento pozitivní výsledek vychází zejména z nárůstu výnosů, které meziročně vzrostly o 24 %, když v roce 2007 dosáhly výše 1,12 mld. Kč.

„Finanční stabilita a dobré finanční výsledky PROFI CREDITu v České republice odrážejí pozitivní meziroční růstový trend hodnoty poskytnutých úvěrů, který se v posledních letech pohybuje okolo 20 %. Naším cílem je růst udržet také v příštích letech.“ uvedl Ing. Filip Souček, výkonný ředitel PROFI CREDIT Czech, a.s.

PROFI CREDIT v uplynulém roce poskytl klientům úvěry v celkové nominální hodnotě 1,97 mld. Kč, což ve srovnání s rokem 2006 znamená nárůst o 19,5%. Počet uzavřených smluv za uplynulý rok dosáhl téměř 40 tisíc a průměrná výše půjčky se v nominální hodnotě pohybovala okolo 65 tis. Kč.

PROFI CREDIT Czech, a.s. je od roku 2004 členem sdružení SOLUS, které spravuje nebankovní registr dlužníků, ve kterém mohou jeho členové prověřovat úvěrovou bezúhonnost žadatelů o úvěr. V dubnu 2007 byl PROFI CREDIT přijat do České leasingové a finanční asociace.

Společnost PROFI CREDIT Czech je součástí nadnárodní finanční skupiny Profireal Group, která působí v pěti zemích. Společnosti divize PROFI CREDIT se zabývají poskytováním úvěrů jak pro soukromé osoby, tak podnikatele. Posledních šest let Profireal Group významně expanduje. Po otevření své pobočky na Slovensku v roce 2001 následovalo v roce 2004 zahájení prodeje úvěrů v Polsku, na konci roku 2006 v Bulharsku a v prosinci 2007 poskytla divize PROFI CREDIT první půjčky v Rumunsku.