Statistiky cestovního pojištění AXA: Pro Čechy bylo v zimě nejnebezpečnější Rakousko

K více než 40 % úrazů českých občanů v zahraničí došlo v letošní zimní sezoně v Rakousku. Vyplývá to ze statistik cestovního pojištění pojišťovny AXA. Nejčastějším úrazem byla zlomenina holenní a lýtkové kosti. Náklady na ambulantní ošetření se pohybovaly v rozmezí od 50 do 2000 eur.

Na druhém místě za Rakouskem byla z hlediska počtu úrazů Itálie, kde došlo zhruba ke třetině pojistných událostí, které jsme letos v zahraničí našim klientům hradili. Následuje Francie a Švýcarsko, uvedl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace finanční skupiny AXA.

Nejčastěji ošetřeným úrazem byly podle statistik cestovního pojištění zlomeniny holenní a lýtkové kosti, které byly dohromady důvodem pro více než polovinu poskytnutých pojistných plnění. Dalšími úrazy typickými pro letošní zimní radovánky byly zlomenina kosti stehenní a poškození vazů v koleni. Relativně méně docházelo ke zlomeninám horních končetin.

Náklady na ambulantní ošetření se v závislosti na typu úrazu pohybují mezi 50 a 2000 eur ve všech výše zmiňovaných zemích. Až 2000 eur může stát také jeden den hospitalizace v zahraničí.

Náklady na transport sanitou do ČR se liší podle země, ze které je klient převážen. Nejdražší je převoz z Francie, který může přijít až na 85 tisíc korun. Záleží samozřejmě především na vzdálenosti, převozy ze sousedního Rakouska stojí méně. Zimní sezona končí, ale pomalu se blíží období letních dovolených, u kterých je rovněž potřeba myslet na cestovní pojištění, dodal Marek Zeman.

Pojišťovna AXA nabízí balíčky cestovního pojištění, které klienty chrání před finančními ztrátami spojenými se zdravotními i jinými komplikacemi při dovolené v zahraničí. Součástí cestovního pojištění AXA je i kvalitní asistenční služba, jejíž operátoři s klienty v zahraničí hovoří českým jazykem a pomáhají jim v obtížných situacích.

Balíček cestovního pojištění lze předem zakoupit na pobočkách AXA nebo u jejích obchodních zástupců a v den odjezdu do zahraničí jej aktivovat prostřednictvím telefonické linky 14 292 nebo internetové aplikace na stránkách www.axa.cz.