Příjmy AXA Group za tři čtvrtletí: nárůst o 3 % na 70,5 mld. eur

[Tisková zpráva] Světová finanční skupina AXA Group oznámila své výsledky za tři čtvrtletí roku 2010. Celkové příjmy vzrostly meziročně o 3 % a dosáhly 70,5 miliard eur. Nejrychlejší nárůst příjmů zaznamenala AXA Group ve správě aktiv, mírný růst vykázaly i oblasti životního a neživotního pojištění.

„Výsledky v prvních devíti měsících odpovídají trendům viditelným již během prvního pololetí s tím, že pokračuje zaměření na řízený růst. To nám v krátkodobém výhledu umožní přizpůsobit se současnému prostředí, zvyšovat ziskovost tam, kde je to třeba, a připravit se na zrychlený růst ve střednědobém horizontu,“ uvedl Henri de Castries, předseda představenstva a generální ředitel AXA Group.

Příjmy ze životního pojištění a spoření dosáhly 44 miliard eur, což na srovnatelném základě představuje nárůst o 1 % oproti stejnému období loňského roku. Marže z nově uzavřených smluv vzrostla o 2,4 procentní body na 19,7 %.

V neživotním pojištění se příjmy z loňských 20,5 zvýšily na 21,4 miliard eur a i v této oblasti AXA Group vykázala 1% nárůst na srovnatelném základě. Důvodem bylo přibližně 3% zvýšení cen a také selektivnější způsob uzavírání pojistných smluv, zvláště v oblasti komerčního pojištění.

Rychlý růst příjmů v oblasti správy aktiv (+ 6,2 % na srovnatelném základě) byl způsoben především vyšší průměrnou hodnotou aktiv pod správou. Objem aktiv pod správou byl ke konci třetího čtvrtletí 877 miliard eur, tedy o 32 miliard vyšší než k 31. prosinci 2009.

Příjmy

Změna

V milionech EUR, není-li uvedeno jinak

9M09

+1,0 %

-0,1 b.

+2,7 b.

(a)        Změna na srovnatelném základě byla vypočtena při konstantním devizovém kurzu a rozsahu.

(b)        Hlavně kvůli oslabení eura vůči většině měn.

©        Včetně růstu příjmů z bankovní činnosti o 13 % na 344 milionů EUR za prvních 9 měsíců roku 2010 (oproti 302 milionům EUR za prvních 9 měsíců roku 2009).