Prezidium ČAP má nového člena

[Tisková zpráva] Shromáždění členů České asociace pojišťoven (ČAP) zvolilo dne 25. 3. 2010 na období dvou let členy statutárních orgánů asociace.

Novým členem prezídia se stal RNDr. Jakub Strnad z pojišťovny Allianz a shromáždění potvrdilo již dříve kooptované členy – RNDr. Petra Zapletala, PhD. z Pojišťovny České spořitelny a Ing. Martina Žáčka, CSc. z UNIQA pojišťovny.

Nové složení prezidia ČAP na další volební období:

Ing. Ladislav Bartoníček, MBA, předseda představenstva, Česká pojišťovna, a.s
Ing. Martin Diviš, MBA, člen představenstva a generální ředitel, Kooperativa, pojišťovna, a.s.
JUDr. Vladimír Krajíček, předseda představenstva a generální ředitel, Evropská Cestovní Pojišťovna, a.s.
Ing. Jeroen van Leeuwen, předseda představenstva a generální ředitel, ČSOB Pojišťovna, a.s.
Ing. Jaroslav Mlynář, CSc., předseda dozorčí rady, Generali Pojišťovna a.s.
RNDr. Jakub Strnad, PhD., předseda představenstva, Allianz pojišťovna a.s.
Dalibor Šajar, generální ředitel pro obchod ČR, ING Životní pojišťovna N.V.
RNDr. Petr Zapletal, předseda představenstva a generální ředitel, Pojišťovna České spořitelny, a.s.
Ing. Martin Žáček. CSc., předseda představenstva a generální ředitel, UNIQA pojišťovna, a.s.

Ve funkci prezidenta zůstává nadále Ing. Ladislav Bartoníček, MBA předseda představenstva České pojišťovny. Viceprezidenty byli zvoleni Ing. Martin Diviš, MBA (Kooperativa pojišťovna, a.s) a RNDr. Jakub Strnad, Ph.D.(Allianz Pojišťovna, a.s.)

„Jsem osobně velice rád, že shromáždění členů zvolilo prezídium prakticky ve stejném složení, v jakém pracovalo v uplynulých dvou letech. Osobnosti jednotlivých členů, jejich zkušenosti i schopnost názorové integrity dává jasnou záruku pro rozvoj činnosti asociace,“ říká Tomáš Síkora, výkonný ředitel ČAP.

Shromáždění členů dále zvolilo kontrolní komisi ve složení Ing. Jana Jenšová z VICTORIA VOLKSBANKEN pojišťovny, a.s., Ing. Renata Mrázová z ING Životní pojišťovny N.V, pobočky pro českou republiku. Ing. Peter Mančík, MBA z AMCICO pojišťovny, a.s. zůstává v kontrolní komisi pro další období. Kompetencí komise je kontrola hospodaření asociace podle úkolů stanovených v zásadách finančního hospodaření asociace.

Novým členem ČAP je od 25. 3. 2010 DIRECT pojišťovna, a.s., která zahájila svoji činnost na českém trhu 21. května 2007 a byla již od 11. 9.2009 při­druženým členem ČAP. V roce 2007 její hrubé předepsané pojistné dosáhlo 26 456 tis. Kč. Celkový počet členů asociace se tak zvýšil na 30.

Shromáždění členů ČAP schválilo akční plán asociace s hlavními úkoly orientovanými na oblast legislativy, akceleraci boje s pojistným podvodem, implementaci Solvency II do praxe pojišťoven, spolupráci při sjednocení distribuce na finančním trhu, prevenci pojistných rizik nebo aktivní zapojení tuzemského pojistného trhu do důchodové a zdravotní reformy.