Prezident ČAP členem Strategického výboru CEA

[Tisková zpráva] Ing. Ladislav Bartoníček, MBA, prezident České asociace pojišťoven (ČAP), byl na zasedání shromáždění členů Evropské pojišťovací a zajišťovací federace (CEA) v Londýně jmenován členem jejího Strategického výboru.

Shromáždění členů CEA na svém pravidelném každoročním jednání volilo nové členy svého Strategického výboru (Strategic Board), který zastává významnou poradní funkci v rámci struktury federace a vykonává strategický dohled nad jejími úkoly a cíly. Členy Strategického výboru tvoří 12 vedoucích představitelů evropských pojistných trhů.

„Jsem velmi potěšen, že byl Ladislav Bartoníček zvolen do tohoto prestižního orgánu s významným vlivem na kulturu podnikání a utváření evropské regulace pojišťovnictví.  Českému pojistnému trhu bude prostřednictvím Strategického výboru CEA a jeho politicko-strategické roli umožněna aktivní účast na ovlivňování evropského finančního trhu na nejvyšší možné úrovni,“ říká Tomáš Síkora, výkonný ředitel ČAP a člen Výkonného výboru CEA (Executive Committee).

Prezidentem CEA zůstane do roku 2011 Tommy Persson, který je současně i senior poradcem ve společnosti Länsförsäkringar AB a funkci prezidenta CEA zastává již od roku 2008. Příští rok jej nahradí Sergio Balbinot, generální ředitel italské skupiny Generali, jenž byl jmenován do funkce viceprezidenta s platností do června 2011.

CEA

Evropská pojišťovací a zajišťovací federace prostřednictvím svých 33 členů (národních pojišťovacích asociací) reprezentuje všechny druhy pojišťoven a zajišťoven. CEA zastupuje podniky, jejichž podíl na celkovém evropském přijatém pojistném činí zhruba 95 %. Objem pojistného evropských pojišťoven dosahuje 1 050 mld. eur. Členové CEA zaměstnávají přes milion zaměstnanců a do hospodářství investují více než 6 800 mld. eur.

Česká asociace pojišťoven je řádným členem CEA od října 1998.