Přes současný pokles akcií a zmiňovanou recesi existují odvětví s růstem

I když svět hovoří o blížící se recesi, akciové trhy výrazně kolísají a podílníci otevřených podílových fondů jsou nervózní, tak přesto existují sektory s pozitivním vývojem.

Ve chvílích, kdy Americká centrální banka (FED) razantně snižuje úrokové sazby, dolar oslabuje nebo se na trhu objevuje strašák inflace, přichází doba drahých kovů – zlata, stříbra, platiny. Opět se ukazuje, že při investování je dobré diverzifikovat mezi jednotlivé třídy aktiv, a tím snižovat riziko a optimalizovat poměr výnosu a rizika. ČP INVEST investiční společnost, a. s. nabízí zájemcům o investování Zlatý otevřený podílový fond, který od počátku roku posílil o více než 7 % a spravuje majetek přesahující 261 mil. Kč.

Drahé kovy ukazují svou sílu v dobách nejistoty a jeví se jako investiční alternativa do budoucna. V kontextu chování centrálních bank jsou aktuální ceny zlata či stříbra na stále nízkých úrovních a jejich reálná hodnota by měla odpovídat spíše násobku současných cen.

Zlatý fond ČP INVEST je určen investorům, kteří se rozhodli pro uložení svých prostředků minimálně na 5–7 let a očekávají za to vyšší míru výnosů. Podílníci Zlatého fondu profitují především na výnosu z cen zlata, stříbra, drahých kovů (tzv. soft komodit) a akcií firem těžících zlato a stříbro. Fond je ideálním nástrojem proti obavám z inflace, finančních problémů, obrovské zadluženosti, poklesu dolaru či geopolitických problémů. Vzhledem k nízké korelaci s akciovým a dluhopisovým trhem se jedná o ideální prostředek k diverzifikaci každého portfolia.

Smlouvu na investování do Zlatého fondu mohou zájemci uzavřít na všech obchodních místech ČP INVEST. Novou možností je také on-line uzavření smlouvy pomocí elektronického podpisu, kdy klient automaticky získává 50 % slevu na vstupních poplatcích. Podrobný postup uzavření smlouvy je k dispozici na www.cpinvest.cz.