Přepážky České pojišťovny prodávají podílové fondy ČP Invest

(Praha, 19. července 2006) Česká pojišťovna obdržela od České národní banky potřebný souhlas a od zítřejšího dne začíná na svých vybraných přepážkách nabízet podílové fondy dceřiné firmy ČP Invest. Blíže ke klientům se tak dostane nabídka devíti podílových fondů této investiční společnosti.

„Prodejem podílových fondů zdokonalujeme a rozšiřujeme spektrum služeb přepážek České pojišťovny, které kromě vlastního pojištění prodávají i další finanční produkty skupiny České pojišťovny. Pracovníci přepážek tak postupně budou zastávat více roli finančních poradců než pouhých prodejců,“ uvedl při příležitosti zahájení prodeje podílových fondů ředitel úseku marketingu České pojišťovny Miroslav Řezník.

ČP Invest připravil pro klienty České pojišťovny rozsáhlou nabídku svých produktů a služeb. Klienti najdou na přepážkách všechny potřebné letáky s informacemi o otevřených podílových fondech stejně jako nabídku vlastních investičních programů s předem nastavenými balíčky fondů. Pracovníci přepážek jsou připraveni s klienty jednak uzavřít rámcové smlouvy na investování do rodiny fondů ČP Invest, tak těm, kteří už s dceřinou společností České pojišťovny investují, provést veškeré úkony spojené se smlouvou.

Rozšířením obchodních míst ČP Invest o přepážková pracoviště České pojišťovny se výrazně zkvalitní a zrychlí obsluha. Pracovníci přepážek mají přímý přístup do systému ČP Invest, takže klienti získají konkrétní informace o stavu svého účtu, okamžitě vyřídí veškeré své požadavky, to vše on-line, což na dosavadních pracovištích – obchodních místech RM-SYSTÉM nebo eBanky – nebylo možné. Zatím se služby spojené s prodejem a správou podílových fondů budou poskytovat na 82 vybraných přepážkách České pojišťovny a postupně se bude tato služba rozšiřovat i na další prodejní místa. Bližší informace najdou klienti na www.cpoj.cz nebo www.cpinvest.cz.

ČP INVEST investiční společnost je členem finanční skupiny České pojišťovny a řádným členem Asociace fondů a asset managementu ČR (AFAM ČR). Aktuálně spravuje 9 podílových fondů s celkovým majetkem více než 4,1 mld. Kč. Její nejnovější Zlatý fond v prvním měsíci po uvedení na trh překonal hranici 100 mil.Kč v prodeji. Fond korporátních dluhopisů a akciový Fond ropného a energetického průmyslu získaly v aktuálním hodnocení Fond Scoringu* nejvyšší, pětihvězdičkové hodnocení.

Česká pojišťovna je největší domácí pojišťovací ústav s tržním podílem 36 procent. Má základní kapitál téměř 3 miliardy korun a spravuje přes 13 milionů pojistných smluv. Česká pojišťovna patří do mezinárodní finanční skupiny PPF, která úspěšně spravuje aktiva v hodnotě přibližně 250 mld. Kč. Jediným akcionářem ČP je společnost PPF Group N. V.