Přední české společnosti mezi finalisty evropských cen EBA

[Tisková zpráva] Celkem 185 evropských společností postoupilo do dalšího kola prestižního ocenění European Business Awards.

Společnosti, které postoupily do dalšího kola, budou nyní posuzovány porotou složenou z významných ekonomů, akademiků, podnikatelských a politických špiček a zástupců médií. Po pečlivém výběru a vyhodnocení přihlášek obdrží 28. července 2011 nejlepších 100 firem prestižní ocenění Ruban d´Honneur.

Do semifinále bylo vybráno několik zástupců z řad českých firem, které se s dalšími společnostmi z celé Evropy utkají o jednu ze 100 cen Ruban d’Honneur. Českou republiku budou reprezentovat mimo jiné společnosti LINET, ŠKODA AUTO, SEZNAM.CZ  nebo UNITED BAKERIES. Vítězové ceny Ruban d’Honneur postupují dále do soutěže o ocenění European Business Awards, které bude uděleno v deseti hlavních kategoriích.

„Evropské ceny European Business Awards jsou skvělou příležitostí pro ocenění nejlepších společností působících v různých odvětvích,“ říká Kent Holt, ředitel firemního bankovnictví HSBC Bank plc – pobočka Praha.

Držitelé cen Ruban d´Honneur budou v září pozváni k finálním pohovorům a prezentacím před porotci, kteří rozhodnou o finalistech v deseti kategoriích.

Slavnostní vyhlášení se uskuteční 22. listopadu 2011 v Barceloně. Vítězové budou dekorováni za přítomnosti více než 400 významných podnikatelů, politiků, manažerů a médií z celé Evropy.

Další informace o zúčastněných společnostech z Velké Británie, České republiky, Francie, Německa, Irska, Malty, Polska, Španělska a Turecka jsou k dispozici na http://www.bu­sinessawardse­urope.com/cou­ntryreps11

O soutěži European Business Awards 2011

Soutěž European Business Awards vyzdvihuje a oceňuje vynikající výsledky, nejlepší postupy a inovace v podnicích v rámci celé Evropské unie. Soutěž je otevřena organizacím všech velikostí a z veškerých oborů podnikání. Program European Business Awards slouží třem cílům v rámci evropské podnikatelské sfé­ry:

poskytuje firmám nejlepší příklady, které mohou využít,

představuje úspěchy jednotlivců i organizací,

poskytuje případové studie a studijní materiál od těchto výjimečných organizací.

Novátorské, silné a vzkvétající podnikatelské společenství umožní Evropě úspěch a prosperitu.

Hlavními kategoriemi jsou:

Cena pro podnik roku

Cena pro mezinárodního podnikatele roku

Cena za podnikatelskou inovaci roku

Cena HSBC za růstovou strategii roku

Cena za zaměření na zákazníky

Cena za udržitelný rozvoj podniku

Cena za ohleduplnost k životnímu prostředí

Cena pro zaměstnavatele roku