Předepsané pojistné Kooperativy za tři čtvrtletí vzrostlo na 21,8 miliardy Kč

Kooperativa vykázala za letošní tři čtvrtletí výrazný meziroční růst předepsaného pojistného v meziročním srovnání o 6,8 procenta na 21,8 miliardy Kč.

Podíl Vienna Insurance Group, jejíž součástí jsou Kooperativa a Česká podnikatelská pojišťovna, na českém pojistném trhu vzrostl za prvních devět měsíců letošního roku na téměř 26,5 procenta. Hrubý zisk Kooperativy, která je druhou největší pojišťovnou v ČR, dosáhl za třetí kvartál výše 1,14 miliardy Kč, což je v meziročním srovnání o 56 procent více.

V neživotním pojištění vzrostlo pojistné Kooperativy v lednu až září 2007 v meziročním porovnání o 918 milionů Kč na celkových 16,96 miliardy Kč. Předpis Kooperativy v tomto segmentu vzrostl o 5,72 procenta, což je o 30 procent vyšší dynamika, než jakou vykázal trh jako celek. Celkově VIG ČR zvýšila ve 3. čtvrtletí 2007 svůj podíl v neživotním pojištění na 33,6 procenta.

Solidní tempo růstu – 10,66 procenta – vykázala Kooperativa rovněž v životním pojištění, kde předpis pojistného dosáhl 4,9 miliardy Kč. Vysoký vzestup vykázal zejména segment jednorázově placeného životního pojištění – meziročně o 19,4 procenta na celkových 1,4 miliardy Kč. Nicméně i v běžně placeném životním pojištění dosáhla Kooperativa výrazného úspěchu, když pojistné v této oblasti vzrostlo meziročně o 7,6 procenta (celý trh 6,6 procenta) na celkových 3,5 miliardy Kč.