Předběžná čísla za obchodní rok 2006

Hannover, 3. března 2007 (AWD Holding AG) – Skupina AWD dle předběžných čísel navýšila obrat v minulém roce o 96,8 mil. € na rekordní hodnotu téměř 727 mil. €. To představuje zvýšení o 15 % oproti obchodnímu roku 2005. Díky tomu tržby z prodeje jasně překročily poslední prognózy obratu, které předpovídaly minimálně 700 mil. €. Zároveň jsou na vyšší úrovni než byly v roce 2004, který byl výjimečný díky boomu životního pojištění, kdy obrat činil 716,4 mil. €.

Hannover, 3. března 2007 (AWD Holding AG) – Skupina AWD dle předběžných čísel navýšila obrat v minulém roce o 96,8 mil. € na rekordní hodnotu téměř 727 mil. €. To představuje zvýšení o 15 % oproti obchodnímu roku 2005. Díky tomu tržby z prodeje jasně překročily poslední prognózy obratu, které předpovídaly minimálně 700 mil. €. Zároveň jsou na vyšší úrovni než byly v roce 2004, který byl výjimečný díky boomu životního pojištění, kdy obrat činil 716,4 mil. €.

„V roce 2006 jsme poskytli poradenství daleko většímu počtu zákazníku než kdykoliv předtím. Navíc byli naši poradci daleko produktivnější než v předchozím roce, což bylo rozhodující pro velice úspěšný vývoj naší společnosti“, komentuje situaci Carsten Maschmeyer, předseda představenstva skupiny AWD.

Počet zákazníků, kterým byla provedena finanční optimalizace, narostl oproti minulému roku o 31.000 (téměř 7,2 %) na 464.000. S 216­.000 novými zákazníky překročil jejich počet vysoko vlastní cílovou hranici 200.000 nových zákazníků ročně. 248.000 stálých zákazníků navíc dokládá úspěšnost cross-sellingových aktivit.

Dalšího rekordu dosáhl také počet poradců skupiny AWD. Jejich počet ke konci roku 2006 stoupl v porovnání s rokem 2005 o 330 (5,8 %) na 6.037 poradců.

Operativní výsledek (EBIT) na trzích skupiny AWD – v Německu, Velké Británii, Rakousku & CEE a také Švýcarsku – vzrostl nadměrně v poměru k růstu obratu. Ve všech těchto regionech byla skupina AWD v roce 2006 profitalbilní.

V meziročním porovnání vzrostl EBIT o 19,5 mil. € (33 %) na 77,8 mil. €. EBIT marže se zlepšila o 1,4 bodu na dosavadní historicky nejlepší hodnotu 10,7 %. Díky tomuto stálému růstu své operativní marže dosáhla skupina AWD hlavního cíle roku 2006. „K tomuto dobrému operativnímu výsledku přispěl vylepšený systém kontroly nákladů, dynamický vývoj obratu a také ukončení činnosti AWD v regionu Itálie“, řekl Ralf Brammer, finanční ředitel skupiny AWD.

Poměr hospodářského výsledku na akcii vzrostl o 36 % na 1,39 €. Stabilitu podnikání dokumentují vysoké likvidní prostředky v rozvaze, které ke konci roku 2006 vzrostly ze 107 mil. € o téměř 33 mil. € na cca 140 mil. €. „Díky našemu jasnému zaměření na organický růst má AWD optimální postavení. Dynamický růst obratu je výsledkem našeho jednoznačného zaměření na zajišťovací produkty, produkty spoření na stáří a dlouhodobé investice. Je to také projevem růstu ve všech našich regionech. Budeme naše poradenské kapacity nadále rozšiřovat“, řekl Carsten Maschmeyer k otázce cílů skupiny AWD pro rok 2007.

Konečná čísla za obchodní rok 2006 a rozdělení výsledků podle jednotlivých trhů a produktových skupin budou zveřejněna v rámci tiskové konference 28. března 2007 v Hannoveru.