Pražská burza mezi stovkou nejobdivovanějších firem v ČR

Burza cenných papírů Praha se zařadila mezi 100 nejobdivovanějších firem v České republice CZECH TOP 100, když obsadila 3. příčku v kategorii Finanční zprostředkovatelé a ostatní finanční instituce.

Generální ředitel pražské burzy, pan Petr Koblic, převzal na slavnostním vyhlášení osmého ročníku žebříčku 100 obdivovaných firem v ČR CZECH TOP 100, ocenění za třetí místo v kategorii Finanční zprostředkovatelé a ostatní finanční instituce. „Jsem nesmírně rád, že se pražská burza dostala do tak vybrané společnosti. Naše umístění svědčí o neustále stoupající prestiži našeho kapitálového trhu a burzy samotné, coby jeho významného reprezentanta. Konečně začíná být burza chápána jako jedna ze základních institucí ekonomiky.“ – říká Petr Koblic.

Burza cenných papírů Praha se tak vůbec poprvé dostala do tohoto prestižního žebříčku, který je sestavován na základě hlasování manažerů významných společností, ekonomických a finančních analytiků, zástupců oborových sdružení, svazů a profesních asociací, oslovených sdružením CZECH TOP 100. Oslovení odborníci hodnotí v rámci hlasování řadu kritérií, od základních ukazatelů firmy přes její vztah k zaměstnancům po vztah ke společnosti jako celku.

Sdružení CZECH TOP 100 vzniklo v roce 1994 s cílem pravidelně sestavovat a zveřejňovat seznam nejvýznamnějších společností v České republice a na základě porovnávání vybraných ekonomických ukazatelů je seřadit do uceleného žebříčku.