Pražská budova PricewaterhouseCoopers se stala první akvizicí nemovitostního fondu ČSOB

ČSOB Property Fund, uzavřený investiční fond, a.s., člen skupiny ČSOB, realizoval svoji první akvizici - koupil budovu PWC Business Community Center v Praze. Poradcem ČSOB v této transakci bylo Investiční oddělení společnosti King Sturge Prague. Celková hodnota transakce činila přibližně 32,5 milionů EUR.

Kancelářská budova s celkovou pronajímatelnou plochou 7095m² se nachází v Kateřinské ulici, v exkluzivní lokalitě pražského Nového města. Je plně pronajata na základě dlouhodobé nájemní smlouvy se společností Pricewaterhou­seCoopers, která zde má své hlavní sídlo v České republice. Tato nemovitost má kromě své výjimečné pozice i několik dalších vlastností, nezbytných pro špičkové kancelářské prostory. Jedná se především o skvělou dopravní dostupnost jak automobilem tak veřejnou dopravou, dobrou viditelnost a také dlouhodobou nájemní smlouvu s prestižním nájemníkem.

ČSOB Property Fund, a. s., je uzavřený nemovitostní fond pro kvalifikované investory, který byl založen společností ČSOB Asset Management. Podle Pavla Tichého, ředitele akvizicí tohoto fondu, zapadá akvizice budovy PWC budovy přesně do jeho investičních kritérií: „Naším cílem je poskytovat investorům stabilní výnos mezi 5%-12% za rok prostřednictvím diverzifikovaného portfolia přímých investic do prvotřídních komerčních nemovitostí. Jedná se především o kanceláře, nákupní a průmyslová centra či logistické plochy kategorie A nebo B. Soustředíme se na prestižní lokality ve významných městech střední a východní Evropy.“

Jan Kovařínský z investičního oddělení společnosti King Sturge potvrdil, že akvizice budovy PWC svědčí o trvale dobré kondici českého nemovitostního trhu: „Dokončení této transakce potvrdilo rostoucí sílu českých realitních investorů, kteří jsou nyní schopni se prosadit a dosáhnout tak svých cílů i v konkurenci s širším okruhem mezinárodních investorů.“

Současnou prioritou nemovitostního fondu ČSOB je vybudování silné pozice a vzbuzení zájmu dalších institucionálních investorů. V další fázi se bude fond soustředit především na otevření dalších maloobchodních fondů pro přímé investice do nemovitostí ve střední a východní Evropě.