Povodně 2010 – očekávané škody klientů Generali atakují hranici 200 miliónů korun

[Tisková zpráva] Za první tři dny povodní nahlásili klienti Generali na 250 škod za přibližně 10 milionů korun. Jedná se především o drobnější škody na domácnostech a rodinných domech z míst, kde již voda opadla.

První velké škody očekáváme až začátkem příštího týdne. Odhad celkového účtu letošní povodňové kalamity vzrost na 200 milionů korun. Letošní povodně na Moravě budou mít s největší pravděpodobností horší důsledky než velká voda z poloviny loňského roku.

Počty škod, které klientům Generali způsobila letošní povodeň na Moravě, rostou s každou hodinou. V místech, kde již voda opadla, začínají lidé s úklidem a vysoušením zatopených prostor. Postupně začínají sčítat škody, které velká voda napáchala. Proto očekáváme výrazný nárůst pojistných hlášení  především o víkendu, kdy budem našim klientům mimořádně k dispozici linka 844 188 188 Klienstkého servisu Generali od 7 do 19 hodin.

V průběhu příštího týdne počítáme s dramatickým nárůstem celkové výše škod, porotože své ztráty začnou postupně hlásit podnikatelé a firmy. Zatímco předběžný odhad počtu škod se oproti včerejším propočtům nezměnil, celková výše škody se zvýšila o 50 milionů korun.