Povinné ručení UNIQA pojišťovny s užitečným dárkem

UNIQA pojišťovna zahajuje v říjnu 2005 speciální prodejní akci pro motoristy. Každý individuální klient, který do konce ledna 2006 uzavře novou smlouvu o povinném ručení, obdrží navíc jako dárek od UNIQA hasící přístroj vhodný do auta. Ceny povinného ručení UNIQA jsou přitom jedny z nejpříznivějších na českém trhu. Každý zájemce může povinné ručení uzavřít s pomocí poradců UNIQA pojišťovny, lze je však nasmlouvat i telefonicky na bezplatné lince 800 120 020.

UNIQA pojišťovna se na oblast pojištění pro motoristy dlouhodobě zaměřuje. Z celkového pojištění majetku představuje pojištění vozidel polovinu pojistného. V prvním pololetí letošního roku se počet pojištěných vozidel u UNIQA výrazně zvýšil a na pojistném se na povinném ručení předepsalo o 16 % více oproti srovnatelnému období loňského roku.

Povinné ručení UNIQA prochází pravidelně inovací v souladu s vývojem trhu a potřeb klientů. Pojišťovna nabízí krytí v několika volitelných úrovních. K pojištění vozidel nabízí celou řadu připojištění, zejména všestrannou asistenční službu pro případ nouze na cestách. UNIQA se může rovněž chlubit velmi rychlou a kvalitní likvidací škod: po interní optimalizaci procesů a vybudování moderního call centra se zařadila v této oblasti ke špičce mezi českými pojišťovnami.

Povinné ručení dlouhodobě vykazuje v ČR mezi jednotlivými druhy pojištění jednu z nejvyšších škodovostí. Na základě vyhodnocení škodních statistik a analýzy rizik z minulých let přistoupila UNIQA koncem minulého roku k segmentaci klientů z hlediska jejich věku, bydliště a stáří pojištěného vozidla. Tato hlediska při stanovování pojistných sazeb se ukázala jako podstatná a oprávněná, a proto jsou držitelé vozidel se statisticky nižší škodovostí zvýhodněni. Segmentace povinného ručení byla správným krokem, a proto v něm hodlá UNIQA i nadále pokračovat.

O speciální prodejní akci UNIQA pojišťovny budou klienti informování v rozhlase, prostřednictvím letáků, na prezentačních akcích v supermarketech, na více než 90 jednatelstvích UNIQA, jakož i prostřednictvím poboček Raiffeisenbank.

Výběr doplňkového dárku k nově uzavřené smlouvě nebyl náhodný. Hasicí přístroj zatím nepatří do povinné výbavy vozidel. UNIQA pojišťovna chce tímto krokem přispět ke zvýšení bezpečnosti. V případě vznikajícího požáru může hasicí spray napomoci motoristovi zabránit bezprostřednímu ohrožení zdraví zúčastněných i rozšíření škody.