Poštovní spořitelna zaznamenala další úspěch na poli CSR

Poštovní spořitelna se dočkala dalšího významného ocenění za svou strategii v oblasti společenské odpovědnosti (CSR). Porota „Evropské soutěže za společenskou odpovědnost“ vybrala Poštovní spořitelnu mezi Top 10 českých společností, které mají šanci v soutěži postoupit do finále.

Jedinečnost soutěže spočívá především ve způsobu hodnocení společností. Cílem není pouze ocenění náhodných a jednorázových charitativních aktivit, ale naopak podpora systematického, strategického a dlouhodobého přístupu firem ke společenské odpovědnosti. Taková je i strategie Poštovní spořitelny.

Výběr poroty potvrdil jedinečnost chování Poštovní spořitelny na poli CSR. Cílem našeho snažení není charita, ale podpora aktivit, které motivují k dlouhodobému sociálnímu podnikání, zhodnotil nominaci Petr Hlínka, manažer obchodního rozvoje Poštovní spořitelny.

Hlavními aktivitami společenské odpovědnosti Poštovní spořitelny jsou projekty, které cíleně vytvářejí pracovní prostor pro zdravotně znevýhodněné osoby. Tuto koncepci dobře dokládá unikátní spojení s Družstvem invalidů Ergotep, které pro Poštovní spořitelnu zajišťuje výrobu a distribuci marketingových materiálů a v nově vytvořeném administrativním centru zpracovává část bankovních operací. Tato spolupráce dlouhodobě vytváří kvalitní pracovní prostor pro zdravotně znevýhodněné zaměstnance a současně výrazně snižuje naše provozní náklady. Své služby pak můžeme klientům nabízet levněji, popisuje Hlínka.

Projekty vybraných firem budou dále podrobeny zkoumání, poté z nich porota vybere tři vítěze v ČR. Ti se ve finále, které proběhne v Praze začátkem roku 2009, poměří s finalisty z ostatních evropských zemí. Organizátorem soutěže v České republice je největší česká poradenská společnost M.C.TRITON, odborným partnerem je občanské sdružení Fórum dárců. Záštitu nad mezinárodním kolem soutěže převzal Vladimír Špidla, člen Evropské komise. Lokální kolo v ČR pak zaštiťuje Džamila Stehlíková, ministryně pro lidská práva a národnostní menšiny.