Poštovní spořitelna rozšiřuje svoji rozsáhlou distribuční síť

Poštovní spořitelna chce i v dalších letech posilovat svoji distribuční síť. Vyslyší klienty, kteří ve všech průzkumech považují dostupnost pobočkové sítě za prioritní. Vedení banky dále potvrdilo, že snahou PS bude usilovat o zjednodušení procesů, které nabízí elektronické bankovnictví.

Do konce roku proto Poštovní spořitelna plánuje otevřít další dvě Finanční centra. Od 3.12.2007 bude klientům nově k dispozici pobočka ve Frýdku-Místku. Pomineme-li dostupnost elektronického bankovnictví (24/7), v současnosti mohou zákazníci Poštovní spořitelny využívat nejrozsáhlejší distribuční síť v ČR. Tvoří ji pobočky České pošty, zmíněná Finanční centra a agenti sesterské Českomoravské stavební spořitelny. Hotovost mohou klienti vybírat na 4 346 místech, což žádná jiná finanční instituce v ČR nenabízí.

„Elektronické bankovnictví je vhodné pro ovládání základních bankovních služeb, především platebního styku. Nemůže ale plně nahradit poradenství a osobní styk s bankéřem při poskytování komplexnějších služeb,“ vysvětluje důvody pokračující expanze Poštovní spořitelny její tiskový mluvčí Marek Roll. V letošním roce Poštovní spořitelna otevřela dosud 7 nových finančních center v regionech, jejich celkový počet tak na konci roku dosáhne 29. „Ověřili jsme si, že pro klienty je velmi důležitá blízkost distribučního místa, proto budeme i nadále posilovat naše zastoupení v regionech,“ dodal Roll. V příštím roce banka plánuje, že zvýší počet regionálních center na téměř dvojnásobek. Komfort blízkosti a dosažitelnosti bankovních služeb Poštovní spořitelny doplňuje síť 3 387 poboček České pošty.

Distribuční síť Poštovní spořitelny k 20. 11. 2007:
Typ distribučního kanálu Počet míst
Finanční centra 27