Poštovní spořitelna razantně snižuje chybovost při zpracování dokumentů

PRAHA, 13. března 2006 – Poštovní spořitelna pokračuje v další fázi digitálního snímání dokumentů a razantně tak snižuje chybovost při jejich zpracování. Ze současných 67 chyb na 100 000 dokladů tak dochází k výraznému snížení na hodnotu nižší než 6 chyb na 100 000 dokladů.

Poštovní spořitelna již úspěšně aplikovala další z etap Imageprocessingu a nyní již zpracovává i všechny trvalé příkazy k úhradě v digitální formě. Celkem tedy více než 84,5 % všech bezhotovostních dokladů. V současnosti zavádí i digitální zpracování hromadných dokladů k úhradě. Ty představují dalších 14,3 % ze všech dokladů. „Zavedením kompletního Imageprocessingu očekáváme nejen zvýšení efektivity, ale především také podstatné snížení chybovosti,“ uvedl Miroslav Seidl, výkonný ředitel Řízení obchodů a segmentů Poštovní spořitelny. “Korekcí a verifikací dat by se měla snížit chybovost ze současných 67 chyb na 100 000 dokladů na hodnotu nižší než 6 chyb na 100 000 dokladů, což představuje chybovost 0,6 promile. Tím se řadíme k evropské špičce,“ doplnil Miroslav Seidl.

Jednou z dalších nezanedbatelných výhod Imageprocessingu je uložení digitálního obrazu zpracovaného dokladu do Optického archivu Poštovní spořitelny. „Díky tomu je mnohem snazší požadovaný dokument vyhledat a řešit případnou reklamaci klienta,“ dodal Miroslav Seidl.

Pozn.: Imageprocessing – je scanování zpracovávaných dokumentů, pomocí SW OCR (speciální software) vyhodnocení jejich obsahu, dále pak případná korekce a verifikace dat.