Poštovní spořitelna přichází s novým programem HANDICAP

Od 1. února 2005 přichází Poštovní spořitelna s novým programem k postžirovému účtu, který bude určen speciálně pro tělesně postižené občany. Program Handicap doplňuje řadu šesti stávajících programů, které byly vyvinuty s ohledem na potřeby jednotlivých skupin klientů (Mini, Junior, Senior, Klasik atd).

Program Handicap je určen každému, kdo dosáhl věku 18-ti let a je držitelem jednoho z následujících průkazů :

• TP
  • ZTP
  • ZTP/P

Program bude výrazně poplatkově zvýhodněn. Zajímavé jsou například poplatky za přímé bankovnictví, které je z 90% zcela zdarma. Běžný klient Poštovní spořitelny měsíčně zaplatí za svůj účet v programu Klasik (vedení plus transakce) příjemných zhruba 90 Kč, což je nejméně na trhu. U programu Handicap je dokonce celková suma zhruba o 30 Kč nižší, uvádí Miroslav Seidl, ředitel řízení obchodní sítě Poštovní spořitelny.

Banka se rozhodla pro zavedení tohoto programu na základě spolupráce s výrobním družstvem invalidů Ergotepem, která trvá již druhý rok.

Nic podobného na našem bankovním trhu dosud neexistovalo. Poštovní spořitelna se obecně zaměřuje na vývoj specializovaných produktů dle potřeb jednotlivých segmentů klientů, a proto chceme vyjít vstříc i tělesné postiženým. dodává Seidl.

Zřídit si program Handicap bude od počátku února možné na pobočkách Poštovní spořitelny a na každé poště. Z celkového počtu 3 361 pošt je v současné době 1 041 (tj. 31%) bezbariérových. V případě potíží s bezbariérovým přístupem na poštách jsou nápomocni s vyřízením potřebných formalit pracovníci Poštovní spořitelny působící v daném regionu (kontakt obdrží klient telefonicky na nejbližší poště).

Pokud je zájemce o program Handicap již klientem Poštovní spořitelny, bude mu jeho stávající program změněn zdarma.

Daniela Krůtová
komunikace Skupiny ČSOB