Poštovní spořitelna pořádá výstavu obrazů nevidomých dětí

[Tisková zpráva] Poštovní spořitelna zve na výstavu obrazů nevidomých dětí, kterou pořádá společně s Nadací ARTEVIDE ve svých Finančních centrech.

Výstava startuje 26. dubna v Plzni a Klatovech a končí 30. září  na Severní Moravě. Za šest měsíců tak budou moci lidé shlédnout 35 různých obrazů nevidomých dětí ve 20 městech po celé ČR.

Obrazy budou po ukončení výstav umístěny v e-shopu www.ctyrlistek.eu, kde si je budou moci případní zájemci koupit. „Kromě získání hodnotného uměleckého díla tím přispějí na dobrou věc. Kompletní výtěžek z prodeje obrazů totiž poputuje na podporu nevidomých umělců,“ vysvětluje Jitka Švejcarová, manažerka společenské odpovědnosti Poštovní spořitelny.

Akce navazuje na minulé úspěšné výstavy fotografií, které na Finančních centrech pořádala Poštovní spořitelna s Centrem Paraple.

Nadace ARTEVIDE umožňuje formou unikátní „protlačovací metody“ nevidomým dětem tvořit vlastní umělecká díla. Díky této metodě, která je ojedinělá u nás i ve světě, tak mohou nevidomí vyjádřit své skryté emoce a fantazie.

Poštovní spořitelna podporuje Nadaci ARTEVIDE jako generální partner již několik let. Díky tomu mohla nadace například v roce 2008 slavnostně otevřít galerii Nevidomí – nevidomým v Karmelitské ulici v Praze, kde se pravidelně pořádají pracovní workshopy, tematické besedy a mnoho dalších aktivit pro nevidomé. Pro Poštovní spořitelnu je podpora a integrace zdravotně a sociálně znevýhodněných hlavní strategickou oblastí, na kterou se zaměřuje v rámci společenské odpovědnosti.