Postovní spořitelna nabízí "povodňové úvěry" s dramaticky nižším úrokem a s odkladem splátek, zároveň také pro své klienty připravila poplatkové úlevy

Od pondělka mohou občané získat na od Poštovní spořitelny rychle a bez zbytečných průtahů jak úvěry k obnově svých domovů zničených záplavami, tak hotovost k nákupu věcí nezbytných k dennímu životu po opadnutí záplavové vlny. Spořitelna nabízí „povodňové úvěry“ s dramaticky nižším, dotovaným úrokem a k tomu odklad splátek až na půl roku.
„Povodňové půjčky“ pro občany určené k překonání škod na domech, bytech i rekreačních chalupách jsou poskytovány od 20 tisíc do 750 tisíc Kč k jejich rekonstrukci bydlení, k pořízení nového vybavení či k nákupu potřebného spotřebního zboží. Na období od jednoho roku do sedmi let je mohou získat s úrokem od 7,9 %. O šest měsíců jsou přitom odloženy splátky jistiny. Žádost o úvěr je možno získat a podat na vybraných poštách (seznam vybraných pošt je na každém pracovišti České pošty, s.p.) nebo v pobočkách Poštovní spořitelny.
V souvislosti s povodněmi, které postihly Českou republiku, připravila také Poštovní spořitelna pro své klienty v záplavových oblastech v období od 16. srpna do 30. září 2002 poplatkové úlevy.
Tyto úlevy se týkají zejména výběrů peněz z vkladních knížek, spořících účtů a termínovaných vkladů i při nedodržení výpovědních lhůt a obnovy ztracených nebo poškozených platebních instrumentů (vkladní knížky, platební karty apod.). Za tyto služby nebude Poštovní spořitelna účtovat svým klientům žádné poplatky.
Bližší informace jsou zveřejněny na všech poštách a v pobočkách Poštovní spořitelny. Klienti je mohou získat také na bezplatné infolince 0800/161 162 nebo na klientservisu Poštovní spořitelny, tel. 02/6796 7101 – 7103, 02/6796 7504.

Pavel Hejzlar
Firemní komunikace ČSOB