Poštovní spořitelna nabízí levnější spotřebitelské úvěry pro každého!

Poštovní spořitelna podstatně, až o 2,6 % snižuje úrokové sazby spotřebitelských úvěrů. Od 16. října 2003 je možno získat spotřebitelský úvěr za velmi výhodných podmínek od 7,9 % p. a., resp. od 9,9 % p. a. Úroková sazba se řídí dobou splatnosti, nikoliv finanční situací klienta - žadatele.

Jednotlivé sazby se liší podle druhu úvěru, např. u ročních účelových půjček Poštovní spořitelny je nová úroková míra 7,9% ročně oproti původním 8,9%. Klient přitom může požádat Poštovní spořitelnu o bezhotovostní proplacení faktury do výše až 750 000 Kč. U střednědobých úvěrů, tj. na 2 roky až 5 let, je snížení sazeb nejmarkantnejší – o 2,6%!, tedy na 9,9% p.a. Před 16.10.2003 platila totiž úroková míra ve výši 12,5%. U půjček dlouhodobých – tj. do sedmi let se úroková sazba snížuje o jedno procento na úroveň 11,9% p.a.

Pokud tedy klient neváhá Poštovní spořitelně sdělit co, bude úvěrem financovat, například koupi nemovitosti, bytu či nového vozu, získá účelový úvěr. Ten je mnohem levnější a Poštovní spořitelna nežádá zajištění až do výše 400 000 Kč. Využije-li úvěr k rekonstrukci, koupi ojetého vozu, k zařízení bytu, nákupu spotřebního zboží, hrazení lékařské nebo lázeňské péče, vypořádání dědictví, vyrovnání majetkových poměrů po rozvodu či financování studia, pak Poštovní spořitelna nebude žádat zajištění do výše úvěru až 250 000 Kč. Účelové úvěry jsou proto levnější než ty, kdy vám Poštovní spořitelna vyplatí peníze v hotovosti.

Tyto neúčelové (hotovostní) spotřebitelské úvěry Poštovní spořitelny budou levnější. Tento produkt je k mání do výše 150 000 na dobu maximálně tří let a to za 11,4% p.a. (oproti původním 12,9%).

Nyní, kdy se pomalu blíží čas předvánoční, tedy čas nákupů a splněných přání chce Poštovní spořitelna přijít s atraktivní nabídkou levných úvěrů pro nejširší veřejnost.

Ing. Daniela Krůtová
komunikace Skupiny ČSOB