Poštovní spořitelna nabízí klientům jednoduchou a bezpečnou platbu v internetových obchodech

PRAHA, 6. července 2006 – Poštovní spořitelna připravila pro své klienty zjednodušení plateb v internetových obchodech. Stačí, když si virtuální domy nainstalují její novou funkci – platební tlačítko. To přináší výhody jak zákazníkům tak samotným internetovým obchodníkům.

Klienti Poštovní spořitelny mohou v internetových obchodech, které nabízejí platební tlačítko Poštovní spořitelny, platit jednoduše a bezpečně rovnou ze svého internetového bankovnictví. Prostřednictvím tlačítka lze totiž přejít rovnou do jim známého prostředí internetového bankovnictví Poštovní spořitelny a platbu za nákup okamžitě uskutečnit. „Hlavní výhoda pro klienty je vyšší bezpečnost a pohodlí při placení na internetu,“ komentuje zavedení Libor Svoboda, produktový manažer Poštovní spořitelny.

Pro obchody by hlavní motivace měla spočívat v rychlosti, se kterou získají peníze přímo z účtu zákazníka, vedeném u Poštovní spořitelny. Pro fungování platebního tlačítka stačí umístit na stránky obchodu odkaz, který propojí jeho služby a systém elektronického bankovnictví Poštovní spořitelny. Internetové obchody si mohou tlačítko objednat ve všech Finančních centrech Poštovní spořitelny. Platební tlačítko PS nabízí zdarma.

Zákazníků nakupujících přes internet stále přibývá, podle květnového výzkumu společnosti Factum Invenio provedlo alespoň jeden nákup internetovou cestou 16 procent obyvatel ČR starších 15 let. Před rokem mělo s online nakupováním zkušenost 12 procent lidí. Jedním z hlavních motivátorů je pohodlí při nákupu a možnost nakupovat kdykoliv během dne. Pro klienty Poštovní spořitelny se k tomu nyní přidává i rychlá a jednoduchá možnost objednané zboží zaplatit.