Poštovní spořitelna je nejlevnější velkou bankou v ČR

PRAHA, 13. března – Poštovní spořitelna je nejlevnější bankou z velkých finančních ústavů v České republice. Vyplývá to z průzkumu Hospodářských novin, který hodnotil využívání hlavních účtů bank při základních operacích. Náklady programu Klasik vychází na 456 Kč ročně.

„Mezi velkými bankami je v posledních letech na poli poplatků velký konkurenční boj. Jsme rádi, že i nezávislí odborníci potvrzují výhodnost našeho účtu. Na trh přinášíme řadu inovací pro naše klienty. S námi například mohou vybírat hotovost zcela zdarma se službou CashBack. Jen u nás jako jediné velké banky navíc klienti nemusejí platit nic za to, že jim přicházejí peníze na účet,“ uvedl Libor Svoboda, ředitel vývoje produktů Poštovní spořitelny.

Levnější je pouze IQ konto společnosti Bawag Bank, které vyjde na 380 Kč. „Věřím, že bychom uspěli i v hodnocení aktivnějších klientů, než jsou pouze výběry z bankomatu a příchozí platby. Při službách elektronického bankovnictví nebo využití trvalých příkazů přednosti účtů Poštovní spořitelny ještě vzrostou,“ dodává Libor Svoboda.

Cenovou výhodnost programu Klasik Poštovní spořitelny prokázala i nezávislá analýza agentury Scott & Rose. Program Klasik obstál i ve srovnání v rámci střední Evropy.

Poštovní spořitelna pravidelně přináší svým klientům nové výhody. Na sklonku minulého roku rozběhla službu CashBack, se kterou lze zdarma vybírat peníze na pokladnách prodejen Albert a Hypernova. V březnu pak nabídla podnikatelům novou kreditní kartu s bezúročným obdobím 45 dnů.