Posílení vrcholového manažerského týmu Skupiny Home Credit

Dynamický růst operací Home Credit na sedmi různých trzích vyžaduje další posílení vrcholového manažerského týmu, a to jak v jednotlivých zemích, tak na úrovni Skupiny.

S platností od 1. června, respektive od 1. července 2008 nastupují do seniorních manažerských pozic ve Skupině Home Credit tito manažeři:

Chief Financial Officer Skupiny („CFO“):

Od 1. července se Sonia Slavtcheva ujímá pozice Chief Financial Officer Skupiny. Sonia Slavtcheva potvrdila svým kariérním rozvojem v uplynulých 20 letech, že patří mezi špičkové finanční profesionály. Sonia Slavtcheva získala profesionální zkušenosti v řízení profitability produktů, v řízení investičních a nemovitostních portfolií stejně jako ve fundingu, treasury a na vytváření hedgingových strategií. Pracovala pro několik finančních institucí v různých zemích Severní a Latinské Ameriky, dále ve Střední a Východní Evropě. Do Skupiny Home Credit přichází z GE. Ve své nové pozici se bude Sonia Slavtcheva opírat o vysoce profesionální tým Finančního controlingu Skupiny Home Credit vedený Pavlem Pfauserem. Pokračující strategická podpora ze strany Declana McSweeneyho, někdejšího CFO banky Allied Irish, v jeho roli člena představenstva Home Credit B.V. doplňuje personální zdroje Skupiny v oblasti financí.

Rusko:

Ivan Svítek uzavřel se Skupinou Home Credit dohodu, že povede vrcholový manažerský tým Home Credit and Finance Bank („HCFB“) v Moskvě. Poté, co získá povolení k pobytu a souhlas ruské centrální banky se ujme své nové zodpovědnosti od 1. července 2008. Ivan Svítek dosáhl skvělé kariéry v GE, kde za více než 10 let získal zkušenosti v oblasti strategického a operativního řízení finančních služeb a spotřebitelského úvěrování. Jeho profesionální kariéra zahrnuje i zkušenost z obchodu rychlo obrátkovým zbožím a ze státní správy. Ivan pracoval na 19 různých trzích Evropy a Latinské Ameriky a osvědčil svůj profesionální přístup při reorganizačních a transformačních projektech. Například v Brazílii, kde pan strávil posledních 5 let jako generální ředitel GE Money (Sao Paolo), se banka proměnila z monoproduktové instituce do multiproduktové banky. Ivan Svítek získal MBA v oblasti financí na institutu INSEAD ve Francii.

Ukrajina:

S platností od 1. června 2008 se Friedrich Weiss ujímá pozice Country Managera na Ukrajině. Friedrich Weiss pracoval posledních 20 let v retailovém bankovnictví a spotřebitelském úvěrování. Jeho profesionální zkušenosti a úspěšná kariéra zahrnuje manažerské činnosti od řízení pobočky, přes strategické poradenství pro představenstvo při transformacích bank ve střední a východní Evropě až po pozici řízení retailového bankovnictví. Friedrich přichází do Skupiny Home Credit z pozice člena představenstva Erste Bank v ukrajinském Kijevě zodpovědného za retailové bankovnictví, kde pracuje od roku 2006. Využívajíc svých obsáhlých zkušeností pan Weiss se soustředí na rozvoj ukrajinských operací v souladu s parametry efektivnosti, stanovenými Skupinou.

Alex Labak, generální ředitel Skupiny Home Credit („Group CEO“) komentuje posílení manažerského týmu slovy: „Noví manažeři se soustředí na výzvy vyplývající z rychlé obchodní a teritoriální expanze Home Credit Group, která operuje v sedmi různých zemích, včetně klíčových rostoucích trhů Ruska a Číny. Vzhledem k významu ruských operací pro celkovou výkonnost Skupiny Home Credit bude Jiří Šmejc z pozice akcionáře i nadále vykonávat seniorní dohled nad bankovní činností Skupiny v Rusku.“