Posila pro Pioneer Trust

Praha 17. června 2002 – Do Pioneer české investiční společnosti, a.s., nastoupil na post portfolio manažera fondu Pioneer Trust, Pioneer česká investiční společnost, a.s. – otevřený podílový fond (Pioneer Trust) bývalý investiční analytik a makléř společnosti Conseq Finance, Petr Zajíc. Na správě fondu bude spolupracovat s mezinárodním investičním týmem skupiny Pioneer Investments v Dublinu.

„Správu portfolia považujeme i nadále za klíčovou záležitost,“ řekl Daniel Kingsbury, předseda představenstva Pioneer česká investiční společnost. „Petr Zajíc se stává členem týmu 94 portfolio manažerů skupiny Pioneer Investments působících v Dublinu, Bostonu, Milanu a Singapuru a má k dispozici výstupy bezmála stovky dalších analytiků,“ dodal Kingsbury.

Petr Zajíc (nar. 1971) dříve pracoval také na pozici vedoucího oddělení obchodování s akciemi ve společnosti Patria Finance se zodpovědností za obchody institucionálních klientů na domácím i zahraničních trzích. Předtím zastával pozici hlavního makléře ve společnosti Expandia Finance a zkušenosti na kapitálových trzích získával na pozici makléře a později i hlavního makléře pro obchodování s akciemi v Československé obchodní bance. Do Pioneer české investiční společnosti přešel Petr Zajíc ze společnosti Conseq Finance, kde dosud působil jako ředitel skupiny obchodování s akciemi. V ČSOB, Conseq Finance a Expandia Finance byl zodpovědný také za obchodování na vlastní účet těchto společností.

Z nabídky skupiny Pioneer Investments v České republice je Pioneer Trust jediný fond založený a spravovaný podle české legislativy. Ostatní více než tři desítky fondů a podfondů jsou založeny podle irského a lucemburského práva. Celkem jedenatřicet nových lucemburských podfondů uvedla skupina Pioneer Investments na český trh v nedávné době. Fondy jsou zaměřeny na akcie, dluhopisy i balancované strategie, a jsou tak schopny pokrýt nejširší spektrum investičních potřeb.

Pioneer česká investiční společnost je členem finanční skupiny UniCredito Italiano Banking Group. V České republice jde o jednoho z největších správců finančních prostředků v otevřených podílových fondech.