Pořízení motocyklu do 30 minut s motoCREDITEM od GE Money Auto

Praha, 10. duben 2007 - Rychlé a dostupné financování nových i ojetých motocyklů nabízí společnost GE Money Auto, jednička českého trhu ve financování automobilů koncovým zákazníkům. Výhodný účelový úvěr motoCREDIT lze uzavřít do 30 minut přímo u prodejce na některém z více než 100 obchodních míst rozsáhlé sítě spolupracujících obchodních zástupců.

Doba splácení úvěru začíná již od šesti měsíců. Využívat ho mohou právnické i fyzické osoby. Ke sjednání smlouvy stačí předložit pouze občanský a řidičský průkaz. Zároveň s financováním je možné uzavřít výhodné pojištění, které je součástí měsíčních splátek. Vybraní zákazníci získávají při pořízení motocyklu navíc CCS kartu v hodnotě 5000 korun.

motoCREDIT jsme na trh uvedli v létě minulého roku a za necelý rok jsme u našich zákazníků zaznamenali výrazný nárůst zájmu o tento způsob financování. Letos očekáváme ještě silnější poptávku, protože motoCREDIT nabízíme již od začátku roku“, uvedl Milan Beutl, předseda představenstva a generální ředitel GE Money Auto, a dodává: V současné době je průměrná pořizovací cena u nových motocyklů 98 000 Kč, u ojetých je to 137 000 korun. V segmentu nových motorek mají naši klienti zájem většinou o slabší kubatury do 250 ccm3, u ojetých naopak o silnější nad 500 ccm3. Průměrná doba splácení je 36 měsíců.

Délka financování nového i ojetého motocyklu je 6 – 48 měsíců. Maximální výše úvěru u nového motocyklu je 300 000 korun, minimální 22 000 Kč. U nových motocyklů s pořizovací cenou do 50 000 Kč je možno financovat až 100 % jejich ceny.

Výše úvěru u ojetých motocyklů se pohybuje od částky 25 000 korun až do 200 000 Kč. Financovat je možné motorky až do šesti let stáří. Přímá platba v této kategorii motocyklů začíná na 20 % z pořizovací ceny.

Přímo u prodejce vozu si klient může sjednat výhodné pojištění – povinné ručení a havarijní pojištění od České pojišťovny či pojišťovny Kooperativa. Součástí splátek může být také pojištění schopnosti splácet úvěr. Povinnost havarijně se pojistit platí až u motocyklů s úvěrem vyšším než 150 000 korun.

Společnost GE Money Auto slaví v letošním roce desetileté výročí svého působení na trhu financování automobilů v České republice. Od svého vstupu na trh v roce 1997 uzavřela více než 287 000 smluv na financování nových či ojetých vozů. Celkem svým zákazníkům profinancovala více než 36,3 miliard korun.

V roce 2006 profinancovala GE Money Auto nejvíce vozů koncovým uživatelům v České republice – celkem 38 794. Jejich souhrnná pořizovací cena byla téměř 7,5 miliard korun, ve srovnání s rokem 2005 jde o 5% nárůst.