Pomocí Životního pojištění Investor Plus se lze zajistit na důchod, získat daňové úlevy a navíc i pojistnou ochranu

6. listopadu 2002

Životní pojištění Investor Plus od skupiny ING poskytuje klientům finanční zajištění penze, životní pojištění s možností investovat do fondů. Umožňuje jim flexibilně měnit rozsah pojistné ochrany a tím reagovat na jejich aktuální potřeby. Zároveň díky Životnímu pojištění Investor Plus mohou klienti snížit svůj daňový základ.

Životní pojištění Investor Plus navazuje na úspěch, který v předešlých dvou letech zaznamenalo Důchodové pojištění Investor. Reaguje na potřeby klientů komplexně se zabezpečit na důchodový věk a zároveň zvolit optimální krytí rizik. Poměr mezi spořící složkou a mírou krytí rizika je při tom možné flexibilně měnit s ohledem na přání a potřeby klienta. Při tom částka placená za krytí rizika je naprosto transparentní – klient ví, kolik stojí jeho pojistná ochrana.

„Životní pojištění Investor Plus poskytuje klientům možnost přizpůsobit se konkrétní životní situaci, konkrétním potřebám, které se v průběhu pojistné doby mění,“ vysvětluje Milan Odehnal, ředitel životního pojištění skupiny ING.

Hlavní předností Životního pojištění Investor Plus, které má charakter investičního životního pojištění, je jeho flexibilita. Dalšími výhodami, které jsou charakteristické pro tento produkt jsou:
* možnost rozhodnout, zda jen investovat nebo být také pojištěn,
* rozsah pojistné ochrany je možné v průběhu pojištění měnit a přizpůsobovat svým potřebám,
* pojistnou ochranu pro případ smrti tvoří nejen pojistná částka, ale také kapitálová hodnota pojištění,
* na rozdíl od jiných investičních životních pojištění klient ví, kolik za svoji pojistnou ochranu platí,
* možnost volby, jak budou peníze investovány a toto rozhodnutí můžete průběžně měnit,
* lze měnit i výši pravidelného pojistného v závislosti na finanční situaci klienta,
* kapitálovou hodnotu pojištění nebo daňovou úsporu v daném roce je možné kdykoli zvýšit zaplacením mimořádného pojistného.

Zároveň má Investor Plus standardní vlastnosti daňově odečitatelného investičního životního pojištění – zajištění finančních prostředků na důchodový věk a možnost ročně si z daňového základu odečíst až 12 000 Kč. Investor Plus je však možné získat i na kratší dobu, než je stanovena v zákonných podmínkách pro daňovou odčitatelnost. Pojištění tedy nemusí splňovat podmínky trvání do 60ti let věku klienta a trvání alespoň 5 let. Významnou předností je zázemí ING, jedné z největších finančních institucí světa.

Míru dosažených výnosů ovlivňuje klient, který rozhoduje, do jakých fondů a v jakém poměru chce investovat. Svou investiční strategii může během trvání pojištění měnit a reagovat tak na vývoj na kapitálovém trhu. Pojistné je totiž zhodnocováno prostřednictvím fondů, které se vzájemně liší mírou možných výnosů a mírou rizika (Fond obligací, Český click fond, Fond světových akcií).

Životní pojištění Investor Plus může hrát i motivační roli pro stabilizaci pracovníků ve firmách. Umožňuje totiž sjednání příspěvku zaměstnavatele na životní pojištění svých zaměstnanců. Zaměstnavatelé mají navíc možnost při splnění určitých podmínek uplatnit pojistné na životní pojištění zaměstnance jako daňový výdaj. Částka, kterou si mohou tímto způsobem odečíst, činí až 8 000 Kč za jednoho zaměstnance. Tento typ pojištění se setkal s velkým úspěchem mimo jiné právě na straně zaměstnavatelů.

Životní pojištění Investor Plus je klientům nabízeno prostřednictvím poradců pro osobní finanční plánování ING Nationale-Nederlanden, dále prostřednictvím sítě nezávislých makléřských společností.

* * *

ING Group působí v 65 zemích světa a má přes 100 000 zaměstnanců. Z hlediska tržní kapitalizace je jednou z největších finančních institucí v Evropě. V České republice působí od roku 1991. Poskytuje služby v oblasti pojišťovnictví, bankovnictví a správy aktiv přes 400 tisícům individuálních a korporátních klientů. V České republice v rámci skupiny ING Group působí pojišťovna ING Nationale-Nederlanden, ING Penzijní fond, ING Bank, ING Employee Benefits, ING Investment Management, ING Real Estate. Neméně významnými členy skupiny jsou také například ING Lease, ING Baring Private Bank a Baring Communications Equity.