Polský zlotý sedmou měnou účtu eBanky

eBanka zařadila polský zlotý do standardní nabídky Osobního i Firemního účtu. Klienti eBanky tak v rámci svého účtu mohou využít až sedm měn. Kromě české koruny mají k dispozici SKK, EUR, USD, GBP, CHF a PLN.

Polský zlotý jsme do nabídky doplnili na základě poptávky klientů, především z řad malých a středních podniků z východočeského a severomoravského kraje, upřesňuje Petr Pištělák, člen představenstva a výkonný ředitel oblasti Marketing a produkty eBanky. Chceme tak vyjít vstříc především těm, kteří polskou měnu často využívají.

eBanka jako jediná nabízí vedení více měn pod jedním číslem účtu. Klienti tak ušetří peníze za poplatky, protože nemusí mít na každou měnu zvláštní devizový účet. Jednou z hlavních výhod víceměnového účtu je navíc zabránění nechtěným konverzím měn v případě, že na korunový účet přijde platba v jiné měně, kupříkladu v dolarech.

Klienti eBanky si mohou zvolit, ve které měně si přejí uskutečnit transakci např. odeslat peníze, založit termínovaný vklad, nastavit výpisy, sledovat pohyby či provádět konverze. Aktivaci konkrétní měny účtu lze provést velmi jednoduše prostřednictvím Call Centra, internetu, popřípadě obchodního místa banky.

Ve všech měnách je možné využívat také termínované vklady, úrokové sazby polského zlotého se v závislosti na délce úročení pohybují v rozmezí 2,8 % až 3,3 % p.a.