Pojišťovny pohledávek Atradius a Crédito y Caución se dohodly na sloučení

Amsterdam, Madrid, 4. dubna 2007 – Akcionáři pojišťoven pohledávek Atradius N.V. a Compañía Española de Seguros y Reaseguros de Crédito y Caución, S.A. (Crédito y Caución) se dohodli na podmínkách sloučení obou společností. Po jejím dokončení bude Crédito y Caución se sídlem v Madridu součástí nové skupiny Atradius Group. Sídlo nové skupiny zůstane v Amsterdamu. Díky sloučení vznikne celosvětová skupina se 160 kancelářemi (+70 oproti dřívějšku) ve více jak 40 zemích světa, chránící obchody v celkové výši přes 450 miliard eur (+100 mld.). Celkový obrat společného podniku se zvýší na 1,6 miliardy euro (+0,3 mld.) a vlastní kapitál dosáhne celkové výše 1 miliardy euro. Sloučení musí ještě povolit příslušné regulační úřady.

Po spojení společností Atradius a Crédito y Caución se změní akcionářská struktura skupiny. Po realizaci spojení se všechny akcie Atradius, které jsou momentálně ve vlastníctví Crédito y Caución a Seguros Catalana Occidente, S.A., přesunou na nově vytvořenou holdingovou společnost Grupo Crédito y Caución. S ohledem na spojení Crédito y Caución a Atradius N.V. budou emitované nové akcie Atradius N.V. V důsledku toho se španělská holdingová společnost stane s podílem 64,2 % největším akcionářem Atradius N.V., Swiss Re bude mít podíl 25,0 %, Deutsche Bank 9,1 % a Sal. Oppenheim jr. a Cie. KGaA 1,7 %. Až celou transakci schválí příslušné orgány, Isidoro Unda, současný ředitel Crédito y Caución, se stane ředitelem nové skupiny. Po dokončení transakce připraví management nové skupiny nabídku na veřejné obchodování akcií skupiny ve střednědobém horizontu

Společně s CyC jsme schopni nabídnout českým exportérům podporu jejich expanze díky našemu silnému postavení v regionu Španělska a naopak očekáváme ve všech zemích východoevropského regionu silný příliv klientely z této oblasti. Atradius upevní svou pozici jedné z největších pojišťoven pohledávek na světě, řekla Markéta Stržínková, ředitelka Atradius pro region východní Evropy.