Pojišťovně ČS vzrostl meziročně prodej běžně placeného pojistného o 25 %

Pojišťovna České spořitelny zaznamenala v loňském roce 25% meziroční nárůst běžně placeného pojistného; v absolutní výši dosáhla 1,3 mld. Kč. Uvedené výsledky několikanásobně převyšují tempo růstu trhu jako celku (7,1 %)*. Pojišťovna ČS dosáhla uvedené dynamiky především provázaností bankovních a pojistných produktů a s tím spojeným prodejem rizikových životních pojistek.

Uvedené výsledky upevňují postavení Pojišťovny ČS jako jednoho z významných hráčů na trhu bankopojištění. Navíc ukazují, že i institut banky je schopný prodávat složitější produkty životního pojištění, komentuje výsledky Petr Zapletal, předseda představenstva a generální ředitel Pojišťovny České spořitelny.

Za rok 2005 bylo klientům Pojišťovny ČS zasláno více jak 208 tisíc potvrzení o výši pojistného zaplaceného na soukromé životní pojištění, což je o 18 % více jak v roce 2004. Celkově si klienti Pojišťovny ČS snížili svůj daňový základ o více jak 810 mil. Kč. V prvním pololetí tohoto roku očekává Pojišťovna ČS v životním a úrazovém pojištění svého půlmiliontého klienta.