Credit Suisse Life & Pensions Pojišťovna uvedla na trh nový produkt – Komfortní investiční životní pojištění

Credit Suisse Life & Pensions potvrzuje svou roli inovátora v oblasti životního pojištění. V únoru letošního roku na trh uvádí nový moderní produkt – Komfortní investiční životní pojištění, který přibližuje investiční životní pojištění široké veřejnosti.

Zájem o investiční životní pojištění v České republice roste, podobně jako je tomu v zemích Evropské unie. Credit Suisse Life & Pensions jako pojišťovna s významným postavením na trhu investičního životního pojištění tento trend pečlivě sleduje a vychází mu vstříc novým produktem – Komfortním investičním životním pojištěním. Nový produkt kombinuje hlavní výhody investičního životního pojištění: klient v něm nalezne kvalitní pojistnou ochranu i dlouhodobě výhodné investice.

Při tvorbě Komfortního životního pojištění se Credit Suisse Life & Pensions snažila o maximální jednoduchost. Komfortní investiční životní pojištění může oslovit i ty klienty, kteří by rádi získali kvalitní pojistnou ochranu a vysoké zhodnocení prostředků bez toho, aby se zatěžovali přemýšlením o investiční strategii a podrobným sledování výkonnosti jednotlivých investičních fondů, řekl Petr Žaluda, generální ředitel Credit Suisse Life & Pensions.

Komfortní životní pojištění je kvůli jednoduchosti i pro klienty, kteří nejsou experty v oblasti investic, přednastaveno na konzervativní investiční strategii s tím, že změna poměru investovaných prostředků je možná kdykoli v průběhu pojištění. Klient si může převádět všechny investované prostředky nebo jejich část mezi jednotlivými investičními fondy kdykoli v průběhu pojištění, a tím změnit investiční strategii tak, aby nejlépe odpovídala jeho představám. Na počátku pojištění jsou finanční prostředky investovány z 50 % do Fondu peněžního, z 30 % do Fondu dluhopisového a z 20 % do Fondu realitního.

Prostředky v peněžním fondu jsou převážně investovány do termínovaných vkladů u bank, do státních pokladničních poukázek a krátkodobých dluhopisů. Dluhopisový fond investuje prostředky zejména do kvalitních státních a podnikových dluhopisů. Realitní fond je zaměřen na investice do vybraných evropských realitních fondů a využívá dalších kvalitních instrumentů domácího i zahraničního kapitálového trhu.

V průběhu trvání pojištění má klient možnost na základě svého rozhodnutí část investice odprodat zpět pojišťovně a pojistná smlouva nepřestává platit. Podobně klient může kdykoli v průběhu trvání pojištění vkládat další prostředky.

Výraznou výhodou Komfortního životního pojištění je zjednodušený zdravotní dotazník, který klient vyplňuje při uzavírání pojištění. Samozřejmostí je také možnost snížení daňového základu spojená s tímto produktem, řekl Petr Žaluda. Ke Komfortnímu investičnímu životnímu pojištění si klienti mohou zřídit řadu připojištění, například pro případ smrti následkem úrazu, pro případ trvalého tělesného poškození následkem úrazu, či připojištění zproštění od placení pojistného v případě plné invalidity.

Credit Suisse Group je přední světový poskytovatel finančních služeb se sídlem v Curychu. Credit Suisse Financial Services nabízí soukromým klientům a malým a středně velkým firmám služby privátního bankovnictví a finančního poradenství, a prostřednictvím společnosti Winterthur též pojištění a penzijní připojištění. Credit Suisse First Boston investiční banka, plní pro celosvětové instituce, korporátní, vládní i soukromé klienty roli finančního prostředníka. Registrované akcie Credit Suisse Group (CSGN) jsou kótovány ve Švýcarsku a Frankfurtu, a také v New Yorku ve formě American Depositary Shares (CSR). Credit Suisse Group zaměstnává celosvětově zhruba 61 300 zaměstnanců. K 30. září 2003 měla skupina pod správou aktiva v hodnotě 1199,2 miliard švýcarských franků.