Pojišťovna Generali posiluje svoji pozici v Číně

Generali China Life, společnost s účastí pojišťovny Generali (Assicurazioni Generali) a Čínské národní naftové korporace (CNPC), definitivně obdržela povolení k zahájení pojišťovacích aktivit v Pekingu. Pojišťovna tak vstoupila na trh o 12 milionech potenciálních klientů, což v současnosti představuje 8 % domácího pojistného trhu. Protože přichází na tento významný trh jako jedna z prvních pojišťoven, získává tím velice výhodnou strategickou pozici pro další rozvoj.

Generali China Life získala v zemi již druhou licenci (od února 2002 působí v regionu Chang-čou) a posílila tím svoji pozici v Číně. Budeme tak moci využít velice slibných příležitostí, které čínský trh v oblasti životního pojištění v současné době nabízí, říká k tomu Sergio Balbinot, výkonný ředitel Generali Group. Pekingská pobočka pojišťovny Generali využije nejen vlastní síly, ale i zázemí obchodních partnerství s místními finančními skupinami.

V roce 2002 se v Číně vybralo 27,4 miliard dolarů na životním pojištěn, což znamená 44 % meziroční nárůst od roku 1989 až 2002. Uvedená čísla potvrzují vysoký potenciál čínského trhu, navíc současné výdaje na pojištění zde dosahují 12,2 USD na osobu, kdežto celosvětový průměr je 235 USD na osobu. Ukazatele vývoje pojišťovnictví v Číně stejně jako silný ekonomický růst země nám do budoucna poskytují výraznou jistotu, dodává Sergio Balbinot.

Generali China Life s plnou podporou obou podílníků (pojišťovna Generali a CNPC) a nabídkou profesionálních služeb má ambici stát se hybnou silou čínského pojišťovacího trhu.