Pojišťovna ČS předepsala téměř 7 mld. Kč se ziskem po zdanění ve výši 231 mil. Kč

K 31.12. 2003 dosáhla Pojišťovna České spořitelny, a. s. dle oficiálních výsledků CAS 231,3 mil. Kč čistého zisku po zdanění, což představuje meziroční navýšení o více jak 30 %. Výsledek odpovídá zhodnocení vloženého kapitálu (ROE) ve výši 18 %.

Celkově pojišťovna předepsala v loňském roce 6,94 mld. Kč. Objem technických rezerv se zvýšil o 54 % na 8,92 miliardy korun. I přes prodej části společnosti si Pojišťovna České spořitelny udržela čtvrtou pozici na trhu s tržním podílem 6,7 %. Stejná pozice platí též pro v budoucnu nosné životní pojištění s podílem 9,5 procenta, poznamenal Jaroslav Kulhánek, předseda představenstva a generální ředitel Pojišťovny ČS.

Předepsané pojistné u životního pojištění vzrostlo oproti loňskému roku o 8 % na 3,82 mld. Kč a tvoří již 55 procent celkového předepsaného pojistného. Z toho více jak 76 %, v celkové výši 2,89 mld. Kč, bylo předepsáno právě přes pobočkovou síť České spořitelny. V rámci kmene životního pojištění spravovala Pojišťovna ČS 265 tisíc kusů smluv, což znamená meziroční nárůst o 20 %.

Přes složitost situace na konci loňského roku, ve spojitosti s prodejem neživota, dosáhlo předepsané pojistné neživotního pojištění výše 3,12 mld. Kč, což znamená 14% navýšení s počtem uzavřených smluv ve výši 648 tisíc.

Naší obchodní strategií je zaujmout významné místo na trhu životního pojištění s minimálně 10% tržním podílem. Tohoto chceme dosáhnout zejména těsnou spoluprací s Českou spořitelnou a dalšími prodejními kanály. Doplnění nabídky pojistných produktů o neživotní pojištění zajistíme pro své klienty v rámci strategické aliance Finanční skupiny ČS a pojišťovny Kooperativa, poznamenal Martin Janovsky, místopředseda představenstva a náměstek generálního ředitele Pojišťovny České spořitelny.

Martina Priegelhofová