Pojišťovna České spořitelny přichází s novým produktem FLEXI INVEST

Od února letošního roku rozšiřuje Pojišťovna České spořitelny svoji produktovou řadu o investiční životní pojištění FLEXI INVEST. Kromě komplexního životního pojištění se tak klientovi dostává do rukou možnost aktivně rozhodovat o způsobu investování svých finančních prostředků. V delším období lze u tohoto způsobu investování očekávat nadstandardní zhodnocení než je tomu u klasických životních pojistek.

Při sestavování FLEXI INVESTU bylo naším prvořadým zájmem dosáhnutí kombinace propojení co nejkomplexnějšího pojistného krytí všech nenadálých životních situací a zároveň možnost klienta aktivně se rozhodovat o způsobu investování svých k tomuto účelu vynaložených finančních prostředků, popisuje prvotní záměry Martin Janovsky, místopředseda představenstva a náměstek generálního ředitele Pojišťovny České spořitelny.

Rozšíření „Flexi rodiny“ o tento produkt přináší klientům i další nové výhody. Nabízí možnost volby konkrétního investičního programu a možnost „přestupu“ z jednoho investičního programu do jiného.

Klient tak může vůbec poprvé na českém trhu pružně přestupovat mezi klasickým pojištěním (Flexi) a investičním pojištěním (Flexi Invest), dodal Martin Janovsky.

Klienti mají možnost výběru ze tří variant investičních programů: 1. Stabilní program nabízející ve střednědobém horizontu možnost vyššího zhodnocení při nízké míře kolísavosti hodnoty investice. Ty jsou směřovány převážně do dluhopisových fondů. 2. Dynamický program je vhodný pro klienty, kteří jsou ochotni tolerovat výraznou kolísavost hodnoty. V dlouhodobém horizontu nabízí možnost dosažení vyššího výnosu než Stabilní program. Investice jsou směřovány především do akciových fondů. 3. Akciový program nabízí v dlouhodobém horizontu vyšší zhodnocení při vyšší míře rizika a je tedy vhodný pro nejzkušenější klienty – investory. Investice jsou směřovány do Blue Chip titulů.

FLEXI INVEST si mohou sjednat klienti starší 18 let. Doba trvání pojistné smlouvy je minimálně 5 let. Základní pojistná částka pro případ smrti činí 10 tisíc Kč s minimální měsíční platbou 400 Kč nebo počátečním jednorázovém pojistném. Vyjma skutečnosti, že si klient rozhoduje o výši zhodnocení spořící složky smlouvy, jsou ostatní náležitosti produktu, jako jsou např. možnosti připojištění či změny v průběhu trvání pojistné doby, identické s Flexibilním životním pojištěním FLEXI.

Všechny programy jsou spravovány investiční společností Erste-Sparinvest KAG, dceřinou společností Erste Bank.

Martina Priegelhofová
Pojišťovna České spořitelny