Pojišťovna České spořitelny meziročně zvýšila čistý zisk o 75% na 178 mil. Kč

Pojišťovna České spořitelny meziročně zvýšila čistý zisk podle českých účetních standardů (CAS) o 75 procent na 177,5 milionu korun za rok 2002.

„Výsledek odpovídá zhodnocení vloženého kapitálu (ROE) ve výši 15 procent. Na tvorbě zisku se významně podílelo předepsané pojistné, které ve srovnání s rokem 2001 vzrostlo o 72 procent na 6,28 miliardy Kč,“ uvedl Jaroslav Kulhánek, předseda představenstva a generální ředitel Pojišťovny České spořitelny.

„Výsledky za rok 2002 odrážejí rostoucí kvalitu našich pojistných produktů a nárůst jejich prodeje. V nákladech jsou přitom zahrnuty škody z loňských rozsáhlých povodní, které dosáhly výše 2,55 miliardy Kč,“ dodal Jaroslav Kulhánek.

Předpis pojistného v životním pojištění dosáhl 3,55 miliardy Kč a tvoří tak více než 50 procent celkového předepsaného pojistného. Z celkového podílu prodeje životního pojištění bylo prodáno na pobočkách České spořitelny pojistné v celkové výši 2,75 miliardy Kč. Tento objem prodeje pojištění řadí Pojišťovnu České spořitelny na první místo na trhu bankopojištění a na třetí místo na trhu životního pojištění s podílem 10,38 procenta.

Externí komunikace
České spořitelny, a.s.