Pojišťovna AIG působí na českém trhu již 15 let

AIG EUROPE, S. A., pobočka pro Českou republiku, má za sebou 15 let úspěšného působení na českém trhu.

Pojišťovna zahájila svou činnost na zdejším pojistném trhu 1. října 1992 pod hlavičkou První americko-české pojišťovny, a.s. Jako první zahraniční pojišťovna získala v České republice licenci pro neživotní pojištění.

Ihned od počátku přítomnosti na českém trhu byly vytvořeny dvě samostatné divize – divize životního pojištění a divize neživotního pojištění. AIG byla také jedním ze zakládajících členů České asociace pojišťoven. Podle zákona o pojišťovnictví z dubna roku 2000 došlo k oddělení životního od neživotního pojištění, o neživotní pojištění se od té doby starala nově založená AIG CZECH REPUBLIC pojišťovna, a.s.

V rámci sjednocení a zjednodušení organizační struktury AIG v zemích EU začala AIG v České republice s účinností od 1.6.2007 podnikat jako AIG EUROPE, S. A., pobočka pro Českou republiku.

O úspěšném působení AIG EUROPE, S. A., pobočka pro Českou republiku, vypovídá skutečnost, že i přes stagnaci celého pojistného trhu neživotního pojištění pojišťovně přibývá pojistných smluv – jen v průběhu roku 2006 bylo sjednáno téměř 30 tisíc pojistných smluv, což představuje meziroční nárůst o 22 %. Předepsané pojistné v roce 2006 dosáhlo téměř 1 miliardy korun.

„Naší prioritou zůstává po celých 15 let přítomnosti na českém trhu kvalita služeb. Pojišťovna pokračuje v jejich dalším zkvalitňování, což se v roce 2006 odrazilo v opětovném posílení provozních útvarů – zejména oddělení likvidace pojistných událostí a oddělení klientských služeb. Spokojenost našich klientů a partnerů formou každodenní zpětné vazby je potvrzením, že jsme se vydali správnou cestou, ve které hodláme pokračovat i v dalších letech,“ říká Ing. Luděk Menčík, generální ředitel AIG EUROPE, S. A., pobočka pro Českou republiku.

Široké portfolio pojistných produktů společnosti AIG EUROPE, S. A., pobočka pro Českou republiku, sahá od pojištění osob a majetku, přes pojištění finančních rizik až po pojištění odpovědnosti. Zahrnuje však také některé specifické služby v podobě nabídky následujících pojištění:

Pojištění odpovědnosti manažerů soukromých společností BusinessGuard

Je určeno pro manažery, zakladatele společnosti a zaměstnance vykonávající manažerskou či kontrolní funkci. Toto pojištění je ojedinělé na českém trhu svým jednoznačně nejširším pojistným krytím.

Pojištění profesní odpovědnosti

Ochrání podnikání před finančními následky případného profesního pochybení a je určeno například účetním poradcům, komerčním právníkům nebo IT společnostem.

Pojištění krizového řízení

Nabízí pojistnou ochranu proti aktuálním pojistným nebezpečím jako je pojištění násilností, pojištění únosu a vydírání či pojištění kontaminace a stažení výrobků

.