Pojišťovací skupina Aviva plc vykazuje stabilní růst

Průběžné hospodářské výsledky z nové obchodní produkce skupiny Aviva plc za 3. čtvrtletí 2005

Skupina Aviva plc, která patří mezi pět největších světových pojišťoven, oznámila ve 3. čtvrtletí tohoto roku další růst ve všech oblastech svého podnikání. Celosvětový obrat skupiny stoupl o 12 % na 15 823 milionů GBP. Zisky z nově uzavřených obchodů v oblasti životního a důchodového pojištění vzrostly o 13 % na 505 milionů GBP, přičemž růst obratu v této oblasti stoupl o 10 % na 16 260 milionů GBP. Mezinárodní výsledky skupiny Aviva jsou i nadále podpořeny vysoce konkurenčním prostředím ve Velké Británii, kde Aviva zaznamenala třetí po sobě jdoucí čtvrtletí s růstem v obratu, a tyto tendence budou pokračovat do konce tohoto roku i v roce 2006.

Na celkovém růstu společnosti se nejvíce podílel nárůst v kontinentální Evropě, kde obrat stoupl o 23 % na 9 420 milionů GBP. Dobré výsledky vykazují naše společnosti v kontinentální Evropě, zejména ve Francii a Itálii. V Asii pokračujeme v rozvoji nové distribuční sítě v souladu s našimi plány dlouhodobého rozvoje, vypracovanými konkrétně pro tento perspektivní region, komentoval hospodářský výsledek generální ředitel skupiny Aviva plc Richard Harvey.

Silnou pozici si skupina Aviva plc drží také v oblasti bankopojištění, kde byl zaznamenán nárůst o 28 % na 4 610 milionů GBP a zisk z nově uzavřených obchodů stoupl o 30 % na 219 milionů GBP.

100% dceřiná společnost skupiny v České republice, Aviva životní pojišťovna a.s., dosáhla v uplynulém období rovněž vynikajících výsledků. Na českém trhu patří Aviva mezi nejdynamičtěji se rozvíjející pojišťovny a za první tři čtvrtletí tohoto roku stouplo její hrubé předepsané pojistné o 27% na 504,5 milionů korun.