Pojišťovací makléři a agenti musí mít samostatný běžný účet pro inkaso pojistného a pro výplaty pojistného plnění

ČSOB začala od ledna nabízet Běžný účet pro pojišťovací agenty a makléře, který jim pomůže splnit zákonnou povinnost (zákon č. 38/2004 Sb.) vedení samostatného účtu pro inkaso pojistného a pro výplaty pojistného plnění odděleného od jejich vlastního hospodaření. Běžný účet pro pojišťovací agenty a makléře je spojen se zvýhodněnými poplatky ve výši 50,- Kč měsíčně za vedení účtu a zasílání měsíčních výpisů poštou. Jako speciální bonus ČSOB nabízí pojišťovacím agentům a makléřům pro první 3 měsíce po otevření tohoto účtu poplatkové prázdniny, kdy klient neplatí poplatky za vedení účtu, výpisy z účtu a veškeré transakce (poplatkové prázdniny platí pouze pro první účet zřízený u ČSOB).

Pojišťovacím agentům a makléřům, kteří u ČSOB nemají dosud zřízeno některé z podnikatelských kont (ČSOB Podnikatelské konto Plus, ČSOB Firemní konto, ČSOB Firemní konto Plus, ČSOB Obchodní konto, ČSOB Obchodní konto Plus), nabízíme až do konce srpna další zvýhodnění v případě zřízení konta či přeměny běžného účtu na vybrané konto v podobě 3 měsíčních poplatkových prázdnin za vedení konta, uvedl Ing. Ivan Čopák, ředitel bankovnictví ČSOB pro drobnou klientelu.

Akční nabídka ČSOB dále zahrnuje poskytnutí 20 ks tiskopisu soukromého šeku zdarma ke každému Běžnému účtu pro pojišťovací agenty a makléře. V případě, že si klient u banky zřídí více těchto účtů, může využívat individuálního úročení účtů při využití fiktivního cash poolingu. Nadstandardních výnosů z dlouhodobých volných finanční zdrojů mohou pojišťovací agenti a makléři dosáhnout díky investicím do fondů peněžního trhu, které zároveň splňují požadavek zákona na udržování trvale likvidní finanční jistiny.

Pavel Hejzlar
komunikace ČSOB