Pojištění ADP 50 Plus se přibližuje širšímu okruhu zájemců

Allianz pojišťovna od 1. února 2006 snížila věkovou hranici pro sjednání jednorázového pojištění ADP 50Plus na 40 let. Doposud si toto pojištění mohli sjednat zájemci starší 50ti let. Jednorázové pojištění ADP 50Plus Allianz pojišťovna uvedla na trh v květnu 2005. Do konce roku 2005 si klienti sjednali pojistné smlouvy za téměř 40 milionů Kč, přičemž průměrné pojistné na jednu smlouvu dosahuje výše 170 tisíc Kč.

ADP 50Plus nabízí klientům možnost zajímavě zhodnotit prostředky, které měli uloženy například na stavebním spoření nebo termínovaných vkladech. Potěšil nás velký zájem o toto jednorázové pojištění, a proto jsme se rozhodli posunout hranici pro jeho sjednání na 40 let. Díky nižšímu vstupnímu věku může zhodnocení vložených prostředků dosáhnout více než 40 %, vysvětluje důvody posunu věkové hranice Marek Bártek, ředitel úseku pojištění osob Allianz pojišťovny.

ADP 50Plus představuje bezpečnou investici s garantovaným výnosem. Minimální zhodnocení za 15 let je garantováno až ve výši 27 %, v závislosti na výši vložených prostředků, ale může dosáhnout více než 40 %, podle výše podílu na zisku.

Jedná se o jednorázově placené pojištění s minimálně pětiletým odkladem výplaty. Zaměřuje se na klientelu, která má naspořené nějaké finanční prostředky (např. ze stavebního spoření, termínovaného vkladu) a chce si zajistit odpovídající doživotní penzi. Jedinečností produktu je, že v průběhu prvního roku trvání pojištění má klient možnost vložit další jednorázové pojistné a získává stejné výhody, jako kdyby celé pojistné vložil již na začátku pojištění. Výhodou pojištění je možnost využít daňových odpočtů a příspěvků zaměstnavatele. Cena pojištění je stejná pro muže i ženy.