Podpora občanského sdružení Zdravotní klaun

Dnešního dne obdrželi představitelé Občanského sdružení „Zdravotní klaun“ peněžitý dar od společnosti Commercial Union, životní pojišťovna, a.s. ve výši 75 000 Kč. Finanční prostředky budou použity na zajištění a rozšíření činnosti tohoto sdružení. Dar předal Ing. Jaroslav Vaněk – marketingový manažer společnosti. Pojišťovna tak pokračuje ve své strategii podporovat projekty, jejichž hlavním cílem je zlepšení podmínek nestátních organizací působících v sociální, zdravotní a humanitární oblasti.

Součástí slavnostního předání bylo klaunské vystoupení jednoho ze zakladatelů projektu „Zdravotní klaun“ v České republice, pana Garyho Edwardse, pro děti z dětského oddělení FN Motol v rámci projektu „SMÍCH JE NEJLEPŠÍ LÉK“. Počátky tohoto projektu v České republice se datují od roku 1998 a v současné době představuje spolupráci Občanského sdružení „Zdravotní klaun“ s více než 13 nemocnicemi po celé České republice.

Commercial Union, životní pojišťovna, a. s. je 100% dceřiná společnost CGNU – největší britské a páté největší evropské pojišťovací skupiny. Tato skupina spravuje po celém světě majetek více než 25 milionů klientů v hodnotě vyšší než 209 miliard britských liber. Za rok 2001 vykázala skupina zisk před zdaněním ve výši 2,004 miliard britských liber. V České republice působí Commercial Union, životní pojišťovna, a. s. od roku 1997 a za I. čtvrtletí roku 2002 dosáhla předepsaného pojistného ve výši 78,75 Mil. Kč, což představuje nárůst téměř 31 % oproti stejnému období roku 2001.